Најновије

СВАКА ИСКРА ЋЕ ДОВЕСТИ ДО КАТАСТРОФЕ НА СРЕДОЗЕМЉУ: Немачка забринута да би ускоро могао избити војни сукоб Грчке и Турске

Немачки министар спољних послова Хајко Мас упозорио је у уторак да је сукоб између Турске и Грчке на источном Медитерану достигао "врло критичну" фазу, али је нагласио да су две стране изгледа спремне за разговоре.

Турска морнарица (Фото: tsk.tr)

Након одржавања састанака у Атини и Анкари, Мас је рекао, како цитира АФП, “Нема сумње да је ситуација врло критична. Нико не жели да ово питање реши на војни начин, а код обе стране постоје спремност на дијалог.”

Немачки министар спољних послова рекао је да Грчка и Турска желе да смире војне тензије у источном Медитерану, упозоривши да би “свака искра, без обзира колико била мала, могла да доведе до катастрофе”.

Мас је након састанка са својим грчким колегом Никосом Дендиасом рекао: “Тренутна ситуација на источном Медитерану поиграла се ватром и свака искра, без обзира колико мала, могла би довести до катастрофе. Нико не може бити заинтересован за то, а сигурно не ни за војну конфронтацију партнера НАТО-а и његових суседа.”

Мас је данас отпутовао у престоницу Турске да одржи сличне разговоре са турским министром спољних послова Мевлутом Чавушоглуом.

Масова посета Атини и Анкари дешава се пре састанка министара спољних послова Европске уније у Берлину касније ове недеље, на коме ће се разговарати о турско-грчком сукобу.

Немачка предлаже европске напоре да спречи отворени војни сукоб који би могао угрозити будући приступ Европе новооткривеним енергетским резервама.

Како су Руси осветили генерала, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА