Најновије

ЈАЧИ И ОД ЉУБЕ ЗЕМУНЦА: Био је страх и трепет 90-их, волео је фер плеј и преживео лудило (ФОТО)

Био је прави представник старе гарде жестоких момака за кога је ферка била светиња и све је решавао голим рукама.

Јачи и од Љубе Земунца (Фото: друштвене мреже)

Ликови који су обележили епоху криминала и подземља и даље се често спомињу. Особе које поштују њихов рад и дело, на друштвеним групама објављују фотографије и приче о људим који су плалили београдски асфалт. 
Овај момак је важио за једног од најјачих људи Југославије. Његову снагу поштовале су највеће зверке тог доба. 
Милорад Вељић Манга. Легенда Жаркова, човек не толико познат јавности, али да онима који су били у затвору када су могли чути робијашки сленг. Мангаш или Мангалија који се односи на крупног, јаког и за.ебаног момка.
И данас када неко крене да изиграва неки фактор иза решетака, чуће од старијих ликова:
"Немој да се мангупираш, ниси Манге!"
Своју затворску репутацију стекао је када су му самицу убацили 5 Албанаца, а једино је он изашао на ногама. Чак је био и на Голом отоку када му нису дозволили да га напусти како би се такмичио у бодибилдингу због тетоважа.
Велика кобра је доминирала његовим леђима и по томе су га препознавали у граду.

Манге је постао познат широј маси након инцидента у кафани "Мала Романса" на Јулином брду у Жаркову када је претукао деветорицу од којих су неки користили и ножеве. Манге је био избоден и исечен али је остао на ногама.
Доминирао је улицама Београда док се ценила физичка снага и фер плеј туче.
Вељић је био огроман човек коме су тадашње лисице биле мале па су полицајци морали да користе специјално за њега веће, америчке.
Чак је чувени Љуба Земунац својевремено говорио:
"Једини човек који је јачи од мене је Милорад Вељић Манге!"
Често су били заједно у затвору и многи су их форсирали да се одмере снаге али нису то желели да раде. 
Љуба и Манге су били добри другови седамдесетих, а када је Љуба отишао у Франкфурт, Манге га је посећивао, где би га овај дочекао као рођеног брата. У време када су заједно правили проблеме по граду, долазило је до општег ванредног стања када је морала да интервенише цела београдска полиција. Када је Љуба мучки убијен, Манге је носио ковчег на сахрани свог доброг пријатеља.
Оружани сукоби који су почели да доминирају од средине осамдесетих никако нису биле у складу са "фер плеј" кодексом Мангета.
Манге је био прави представник старе гарде жестоких момака за кога је фер плеј био светиња и све је решавао голим рукама. Иако легенда о Мангетовој снази данас обичним људима звучи као бајка, његови савременици ће потврдити да су све приче о њему истините и да се такав човек једном рађа! 
Манге није учествовао у лудилу деведесетих, живео је мирно, остарио и преминуо срећан, окружен децом и унуцима.
Упркос пуцњавама, бројним убиствима, браћи Бамбалић, легенда у Жаркову је остао Манге. О њему се још увек шапуће са страхом, а туча у кафани "Мала романса", када је избоден "сложио" деветорицу нападача и даље се препричава. Једини снимак бокс меча Љубе Земунца погледајте ОВДЕ.
Извор: espreso.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА