Најновије

ЗАХТЕВ ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ: Скупштина мора да расправља о криминалној прошлости министра здравља!

Поводом сазнања која су се ових дана појавила у медијима, а која министра Златибора Лончара доводе у везу са Земунским кланом, посланички клуб Демократске странке затражиће од председнице Парламента Маје Гојковић да закаже седницу са овом темом.

Скупштина Републике Србије (Фото: Синхуа)

На седници би се, према предлогу ДС-а, испитале "дубоко узнемирујуће информације" које доводе у везу министра у Влади са припадницима озлоглашеног мафијашког клана, коме се на терет ставља и одговорног за убиство председника Владе Зорана Ђинђића. "Информације које су се појавиле у јавности, које министра Златибора Лончара повезују са Земунским кланом обавезују Народну скупштину да испуни своју улогу контролора извршне власти и закаже седницу на којој би министар Лончар и Влада Србије политички одговарали поводом ових запрепашћујућих сазнања", рекао је Горан Ћирић, шеф Посланичке групе Демократске странке у Народној скупштини Републике Србије. Заказивање ове седнице, каже, не зависи од добре воље владајуће коалиције, а председница Скупштине има обавезу да закаже овакву седницу на захтев било које посланичке групе. "Уколико се то не деси, биће јасно да постоји намера да се овај озбиљан случај заташка, као што је већ урађено са случајем власништва над станом који је припадао Земунском клану", поручио је Ћирић.
Он захтева да Тужилаштво и МУП отворе истрагу и професионално испитају повезаност министра Лончара са Земунским кланом. "Министар не сме да изађе на мала врата и из овог случаја, а ово не сме бити још један од скандала ове власти који ће бити заташкан", каже шеф посланичке групе ДС-а и подсећа Владу Србије да министар и целокупна Влада одговарају Скупштини, а не она њима. ДС упозорава да свако понашање супротно овим принципима неће проћи. "Нико није и не сме бити имун пред законом, а посебно када је реч о државним функционерима", поручује Ћирић.
Сумње о умешаности највиших државних функционера у овакве случајеве руше достојанство институција Републике Србије, а њихово неиспитивање указује на то да Србија није земља владавине силе закона, већ закона силе, закључује шеф посланичке групе ДС-а. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА