Најновије

МАКЕДОНСКА ВЛАСТ ОШТРО: "Амбасада САД да објасни свој став о изборима!"

Владајућа ВМРО ДПМНЕ, бившег премијера Николе Груевског у оштром тону је данас затражила од Амбасаде САД да објасни став којим се захтева да Македонија што пре формира нову владу, уместо да иде на нове изборе, пренели су скопски медији.

Македонски Мајдан на помолу? (Илустрација: Правда)

То, према тумачењу ВМРО ДПМНЕ, значи да Американци подржавају владу коју би формирала СДСМ Зорана Заева.
ВМРО-ДПМНЕ очекује да Амбасада САД разјасни да ли њихов став значи поруку да нема нових избора, саопштено је из те странке, која у преговорима са албанском партијом ДУИ, није успела да обезбеди парламентарну већину и формира нову владу.
ВМРО-ДПМНЕ је раније данас затражила објашњење од Европске комисије која сматра да би Македонија уместо нових избора, нову владу требало да формира по принципу "најшире могуће коалиције".
Став ВМРО-ДПМНЕ и њеног лидера Груевског је да су нови избори једина опција за излазак Македоније из политичке кризе и избегавање сукоба и подела.
С друге стране, лидер СДСМ Зоран Заев, одржао је састанке са амбасадорима Немачке, Шведске и Пољске, Кристином Алхаузер, Марсом Стефансоном и Јажеком Мултановским, којима је предочио потребу да Македонија крене напред и упознао их са преговорима које води са албанским партијама о формирању владајуће коалиције и могућности формирања владе. - С обзиром на то да су се грађани на изборима јасно изјаснили за промене, тражимо да се не губи време на новим изборима, већ да председник Ђорђе Иванов поступи по Уставу и мандат за формирање владе да СДСМ која верује да може да обезбеди парламентарну већину - саопштено је из те партије. Истовремено, ДУИ је прекинуо маратонско заседање страначког Председништва, које је трајало током протеклог викенда, а медији преносе да су њиови наредни кораци потпуна непознаница. Иначе, македонски медији су јавили да ће представници одређених парламентарних странака сутра бити позвани на одвојене консултације са председником Ивановим. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА