Најновије

КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ ОД ХЛАДНОЋЕ: Дишите што опуштеније када сте на ниским температурама!

Како бисте заштитили своје здравље, ако излазите напоље, морате да знате како треба да се понашате.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

1. Обуците се слојевито. Поткошуља, памучна мајица, вунени џемпер или флис мајица и јакна. Испод панталона хеланке или дебеле хулахопке, или дуге гаће за мушкарце, плус сокне. На све то иду чизме. Слојевита одећа чува топлину између слојева па ће вам бити топлије тако него када бисте носили само поткошуљу и дебели џемпер. 
2. Заштитите све екстремитете. Носите обавезно капу, шал и рукавице, а шал можете да навучете и преко носа и дишете у њега. Тако ћете мало угрејати ваздух. 
3. Покушајте да дишете што опуштеније када сте на ниским температурама. Тако ће вам бити топлије. Када се стиснете и укочите, тело троши више енергије да остане у том положају. Покушајте седам пута дубоко да удахнете и издахнете. При том бројте сваки пут до седам. Тако ћете се опустити. Носите чизме са гуменим ђоновима или прорезима како бисте смањили ризик од пада.

Како бисте спречили проблеме у домаћинству, проверите следеће: 

1. Спречите смрзавање цеви. Ако живите у кући и бојите се да би цеви могле да се смрзну, оставите воду преко ноћи да лагано капље. Вода ће се теже смрзнути ако тече. 
2. Негрејане просторије не смете да занемарите. Ако одређене стамбене просторе не грејете и не боравите у њима пре оваквих хладних дана, пустите воду из водоводних цеви, грејача воде или система централног грејања који није у функцији. Свакако је добро ако живите у кући или мањим зградама да пустите воду кратко да протече пре ноћи како бисте спречили смрзавање. У wц шољу и подне сифоне препоручује се да улијете течност против смрзавања. 
3. Припремите со за посипање или песак. Ако вам нестане соли којом можете да отопите лед испред гараже или улаза, можете увек да искористите со за машину за судове.
Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА