Најновије

ТАКТИЧКА ОДЛУКА: САА се повукла из офанзиве у Ал Кариатајну, а ево и зашто!

Сиријска арапска армија (САА) и њихови савезници су 1. октобра напали западни улаз у град Ал Кариатајн у источном делу Хомса.

Жестоке борбе у источном Хомсу (Фото: Јутјуб)

Извори су додали да је пре почетка офанзиве, САА минобацачима гранатирала положаје бораца Исламске државе унутар града, а затим су га опколили уз подршку сиријске ратне авијације која је извела више десетина напада.
Становници који су успели да побегну из града, рекли су да је сиријска војска онемогућила све врсте комуникације, и ово објашњава зашто новинска агенција Амак, повезана са ИД, до сада није објавила никакве вести из овог подручја.
Мештани су открили да су џихадисти ухватили 6 цивилних припадника САА након што су заробили град 29. септембра и они су вероватно већ погубљени.
У међувремену, војници САА који су се повукли из града, рекли су да је већина цивила у граду поздравила припаднике ИД, па им се чак и придружила у знак подршке!? Сиријска армија је и због тога одлучила да се повуче из града да не би наносила губитке становницима.
Ипак, САА ће повратити Ал Кариатајн у најближој будућности, кажу. Војници су рекли да у граду има само неколико десетина слабо оружаних бораца ИД, и да је град и даље у њиховим рукама, само због тога што су се Сиријци повукли.
Прочитајте ОВДЕ које је то највеће упориште ИД управо пало у источној Хами?
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Турске трупе на сиријској граници...

Бонус видео

Жестоке борбе на источном фронту.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА