Најновије

ДАЧИЋ: Протест Хрватске бесмислен, сраман и сулуд!

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да протест Хрватске поводом подизања споменика Милану Тепићу у Београду делује бесмислено, трагикомично и сулудо.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Ивица Дачић је истакао да је срамно када званичници Хрватске, који, каже, величају усташтво, подстичу антисрпску хистерију и крше људска права у 21. веку, протестују због Милана Тепића.
"Тепић је био официр ЈНА, које је положио заклетву држави и који је одговарао за животе младића у својој јединици. Мајор Тепић је био оличење части и морала", истакао је Дачић.
Како је навео, напади и увреде које долазе из Хрватске, иако је председник Србије Александар Вучић јавно изразио жељу за развојем добросуседских односа, показују да хрватско руководство не жели дијалог и сарадњу, већ заоштравање односа.
Дачић је рекао да протест Хрватске делује "бесмислено, трагикомично и надасве сулудо" после подизања споменика усташком терористи Миру Баришићу, који је убио јуословенског амбасадора у Шведској, постављања табле "За дом спремни", поздрава усташа које су побиле више од пола милиона Срба, Јевреја и Рома, геноцида у фашистичкој НДХ и великохрватске агресије на Србију и БиХ у Другом светском рату и после протеривања више од 200.000 Срба, грађана Хрватске.
Прочитајте ОВДЕ шта је Дачић поручио Ненаду Чанку а тиче се Војводине?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Да није било Србије, Словенија и Хрватска би још биле у Аустрији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА