Најновије

Сиријка пита аустријског политичара: Зашто нас се плашите, господине Штрахе? (ВИДЕО)

Силвана је избеглица из Сирије и три године живи у Аустрији. Учи немачки и намерава да се интегрише у аустријско друштво, али ју је изборна пропаганда Ханс-Кристијана Штрахеа натерала да реагује.

Сиријка Силвана Ислам (Фото: Фејсбук/принтскрин)

После трећег пропагандног спота “Хуберови” Слободарске партије Аустрије, директно се обратила председнику странке посредством Фејсбука:
“Поставили сте на Фејсбук три епизоде ‘Породице Хубер’, при чему је јасно да под Хуберовима подразумевате ‘Аустрију’, која је заборавила да закључа врата куће. Наједном се у кући створило мноштво непознатих људи - избеглице - који толико гласно причају, једу и смеју се... Економске избеглице, које су дошле у Аустрију да би живеле од социјалне помоћи”, каже Силвана у видео-поруци.
“Штета што политичар попут вас шири страх међу Аустријанцима у сврху изборне пропаганде... Ми смо побегли од рата - да бисмо имали бољи живот овде и постали део аустријског друштва. Хоћемо да радимо и научимо језик, али потребно нам је време... Зашто нас се плашите, господине Штрахе? Молим Вас, престаните да сејете страх у срцима Аустријанаца. Зато што избеглице нису чудовишта! Хвала.”
Слободарска партија је покушала да прикаже “типичан” аустријски стереотип, пише лист “Хојте”. Брачни пар има упадљиво плаве очи, мушкарац плаву косу. Једне ноћи заборављају да закључају врата, а током ноћи непрекидно упадају људи и користе све што је на располагању.
Прочитајте ОВДЕ колико је милиона евра Србија добила за стамбено збрињавање избеглица?
Извор: heute.at/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте још један спот о Хуберовима којима су стан испунили нежељени станари.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА