Најновије

ПРЕМИЈЕРКА О ВУЛИНУ И АФЕРИ ТЕТКА ИЗ КАНАДЕ: Брнабић проговорила о министру и открила ово!

Премијерка Србије Ана Брнабић је поводом афере „Вулинова тетка“ изјавила да Владу чекају озбиљне ствари и да не треба губити време на случај куповине стана за 205.000 евра, чије порекло министар одбране не може да докаже.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

На питање да ли ће сменити министра одбране Александра Вулина због афере у вези са куповином стана, премијерка је била недоречена и само констатовала да такве ствари неће коментарисати у јавности.

Иза затворених врата!

- О таквим стварима одлучује искључиво Влада Србије - и додала:
- Не желим да радим под притиском, дакле, притисак медија или било који други притисак свакако неће да убрза ни нечију смену ни нечије ангажовање.
Она је рекла да има лично мишљење о случају који се појавио у медијима, а да је званично већ изнела.
Поновила је да разуме емотивну реакцију Покрета социјалиста, јер је и она имала такву реакцију када је Крик објавио податке који се тичу ње, додајући да објављивање имовине њене мајке није имало везе са њеним преузимањем функције у Влади.
И сама се, каже, залаже за то да се провера имовине прошири на чланове породице, али подсећа да то сада није случај.
- У сваком случају, када је реч о стану министра одбране, сматрам да све треба да се истражи и да државне институције морају да буду јаке и независне.
Брнабићева је најавила да ће 14. октобра представити резултате рада Владе у првих сто дана мандата. Она је такође рекла да је простор за раст плата нешто већи него што то процењује Фискални савет и истакла да ће Влада ускоро објавити за колико процената ће бити повећане зараде.

Више простора!

- Верујем да имамо мало више простора, али разговараћемо и с њима - рекла је Брнабићева поводом навода Фискалног савета да у буџету има новца за повећање плата у јавном сектору и пензија, али максимално до пет одсто.

О Влади све негативно

Одговарајући на питање о слободи медија и акцији више од 150 медија и невладиних организација „Стоп медијском мраку“, Брнабићева је рекла да није видела да се медији плаше:
- Знате како знам да је четвртак? Тако што, кад устанем ујутру, стиже ми клипинг и тај клипинг изгледа овако: негативан клипинг, негативан клипинг, негативан клипинг... Нисам никад видела да се неко уплашио да каже шта год је хтео и о мени лично, и о Влади, и о председнику републике - изјавила је премијерка. Шта Лазански каже о новим српским миговима прочитајте ОВДЕ.
Извор: Агенције, Eспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Брнабић: Нећу ја рећи шта мислим да треба урадити са Косовом
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА