Најновије

ШОКАНТНА АКЦИЈА ИД У СРЦУ СИРИЈСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Отворили нови фронт, конвоји САА јуре да гасе "пожар" (МАПА)

Сиријака арпска армија још увек није успела да ослободи град Карјатаин који се налази југозападно од Палмире и који су терористи Исламске државе заузели 29. септембра иако се налази дубоко у територији коју контролише САА.

Koнвоји јурре ка фронту (Фото: Твитер)

Тек након пет дана објављено је како су припадници Исламске државе успели да изведу ову акцију у дубини територије САА.  У град је ушло 16 припадника Исламске државе који су били обучени у сиријске униформе или униформе неке од добровољачких једница Националних одбрамбених снага. По уласку у град придружиле су им се припадници "успаване" ћелије која се налазила у граду.

Сумња се да су сви чланови локалне ћелије били припадници Националних одбрамбених снага. Они су са два аутомобила бомби започели акцију на базу САА. Са почетком напада локално становништво дало је подршку ИД, због чега се САА повукла како би се избегле веће цивилне жртве. САА је поставила одбрану око града чиме је формитан терористички џеп. Конвоји САА јуре ка овом новом фронту како би кренула акција чишћења. Напад на Карјатаина био је кординиран са офанзивом на ауто пут Палмира-Деир Ез Зор и терористи су искористили што је већина трупа била ангажована на том делу фронта. Према непотврђеним информацијама, Исламса држава је дуж целе територије од Карјатаина покренула ћелије које су на путевима поставиле пунктове обучени као војници САА, који након застављања возила убијају цивиле и војнике САА и Хезболаха. O напредовању САА са обе стране Еуфрата сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ослобађање овог града пре годину дана.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА