Најновије

СТИЖУ РАКЕТЕ ИЗ РУСИЈЕ: Путин Србији шаље ново моћно оружје! (ВИДЕО)

Први мигови само што су дотакли београдско тло, а Путин спрема нови контингент наоружања за Србију који ће бити право изненађење!

Путин (Фото: ТАСС)

Експерти су уверени да је реч о ракетним системима "Бук 2" и "Панцир", који ће изузетно побољшати нашу противваздушну одбрану, о чему је државни врх Србије већ разговарао са званичном Москвом.
Да ово није празна прича и да Кремљ планира да настави са дипломатском, политичком и војном помоћи, тврди и руски политиколог Екатарина Поморцева.
- Србија је искрен и поуздан партнер за Русију и постоји велика вероватноћа да ће добити много више него што је до данас најављено. Мислим да ће долазак руског министра одбране Сергеја Шојгуа и министра спољних послова Сергеја Лаврова и њихов сусрет са Ивицом Дачићем донети много позитивних изненађења - каже Поморцева.

Тек ће да стиже

Русија, према њеним речима, на овај начин потврђује вековно пријатељство са Србијом.
- Стигли су први авиони, то је резултат заједничког улагања у пријатељске односе српске владе и руског руководства. Не бих сматрала нереалним очекивања да се помоћ побољша, укључујући озбиљније одбрамбене системе, па на крају крајева и ракетни систем С-300 - убеђена је Поморцева.
За војног аналитичара Мирослав Лазански испорука мигова значи само добар старт.
- Ово је само почетак, Русија ће сасвим сигурно наставити да нам помаже. Авиони миг-29 су били наша насушна потреба и фантастична су ствар за српску авијацију, а по договору стиже и 30 тенкова Т-72Б3 и 30 оклопних возила БРДМ-2. Оно што нам следеће треба је да употпунимо ПВО системима "Бук 2" и "Панцир". Након тога бићемо војно јачи од сваке од бивших држава Југославије и у равни са, рецимо, Румунијом - наводи Лазански.

Као љубав и секс

Он посебно истиче значај најављене посете Сергеја Шојгуа Београду.
- То је одлична ствар за Србију. И питам вас сад зашто неки амерички министар одбране не дође у Београд? Зато што је та велика сила проценила да не треба, али је ова друга војна сила проценила да треба. Е тако, кад се једни нећкају и премишљају, други зграбе девојку. За љубав и секс потребно је двоје - наводи Лазански.
Са њим се слаже и потпуковник КОС у пензији Љубан Каран.
- Србија мора да употпуни свој ПВО систем и то морају да буду ракетни системи из Русије. На томе се увелико ради, али мора много паметно да се планира и да се утврди шта је тачно то што нам треба. А у томе морамо и можемо да се ослонимо само на Русију - закључује Каран.
Божидар Делић, генерал-мајор у пензији
Да се Србија определила да отворено стане уз Русију, а не Европу, досад би већ добила све што је желела. Иако звучи невероватно, са Москвом су постојали договори, озбиљна и квалитетна понуда за С-300.

Ово Лазански тражи од Путина

Лазански каже да би уз још неколико пошиљки руске војне помоћи Србија била у потпуности спремна да се одбрани од евентуалних војних напада држава из окружења.
- Знате шта, Војводина, Срем, ка Румунији, па и Мађарској, равница је то. Ја бих зато инсистирао на још тенкова, али има и неколико пречих ствари - каже Лазански.
На списку војног аналитичара који би, да има могућности, испоставио Москви налазе се:
- "БУК 2" ПВО систем
намењен је уништавању авиона и хеликоптера на малим и средњим висинама, али има могућност успешног дејства и по крстарећим ракетама, воденим бомбама и беспилотним летелицама
- С-500
модификовавна верзија система С-300, који је својевремено прављен за потребе противракетне одбране копнене војске у некој даљој будућности
- "Панцир" ПВО систем
припада новијој генерацији средстава ПВО, спада у хибридне системе јер је опремљен и противавионским ракетама и топом
- 12 хеликоптера Ми-28
двоседни борбени хеликоптер који је указом председника Русије ушао у серијску производњу и оружане снаге Руске Федерације
- 50 тенкова
са овим контингентом Србија би укупно имала 300 тенкова. Опремљен је уграђеним несаломивим оклопом, новим системом комуникације, контролом ватре, балистичким рачунаром и главним нишаном оснаженим инфрацрвеним светлима.

Михајловићева: Не спремамо се за рат

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић је, говорећи о доласку руских мигова, оценила да је то добро за Србију.
- То не значи да се припремамо за било какав рат, али мислим да је врло значајно да у свакој области имамо најбоље. Добро је да имамо и мигове. Све што је најбоље и најмодерније - Србији свакако треба - рекла је Михајловићева.
Лазански каже о новгим српским миговима да са овим ловачким авионима Србија ће бити у европском врху. Више о томе читајтеОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА