Најновије

МАДУРО КОД ПУТИНА: Почиње реализација великих пројеката две земље! (ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин је на састанку са венецуеланским председником Николасом Мадуром истакао да је његов јужноамерички колега успешно успоставио односе са политичким снагама, а Мадуро је захвалио Путину на политичкој и дипломатској подршци.

Мадуро код Путина (Фото: kremlin.ru)

Путин је подсетио да је претходни састанак одржан пре годину дана, али да су лидери земаља редовно разговарали телефоном. - Венецуела пролази кроз тешка времена. Стиче се утисак да сте успели да успоставите неку врсту контакта са оним политичким снагама које вам се супротстављају, рекао је он. Дотакнута су и питања билатералних односа. - Наставља се рад са наше стране, укључујући и област економије. Постоји мање смањење промета, али ми сматрамо да су то објективне ствари. Постоје и позитивни моменти, међу којима је и наставак рада на нашим великим пројектима, истакао је руски лидер.
Встреча с Президентом Венесуэлы Николасом Мадуро.

Он је такође захвалио Мадуру за учешће у Руској енергетској недељи. - Драго нам је да вас видимо и желимо да вам се захвалимо на томе што учествујете у овом међународном догађају, додао је Путин. Мадуро је раније данас одржао говор на Руској енергетској недељи: - Хвала вам на подршци, како политичкој тако и дипломатској, у тешким тренуцима које превазилазимо, рекао је Мадуро и додао да ће Венецуела увек бити уз Русију. - Ова посета се дешава у право време, то је време опоравка, за нас почиње нова фаза. Веома захваљујем на споразуму о житу, који је помогао да се потрошња у Венецуели одржи на стабилном нивоу, додао је венецуелански председник. Након састанка, председник Венецуеле Николас Мадуро оценио је сусрет са руским лидером Владимиром Путином изванредним. "Изванредан радни састанак са председником Владимиром Путином на ком су се јачале везе сарадње", написао је Мадуро на Твитеру. Руско Министарство одбране издало је званично упозорење Вашингтону да удаљи своје снаге од терориста Исламске државе, који су легитиман циљ њихове авијације. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА