Најновије

НОВА ФРКА У СКУПШТИНИ: Посланици се вређали због Косова и опанака

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић данас је у Скупштини рекао да је владајућа коалиција доласком на власт преузела обавезе према ономе ко их је на власт довео, те да те обавезе сада хоће да плати Косовом.

Скупштина Србије (Фото: Јутјуб)

Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић одговорио је Обрадовићу наводећи да су странке владајуће коалиције на власт довели бирачи и то огромном подршком на изборима.
Обрадовић је још замерио што је министар Расим Љајић, који данас присуствује скупштинској расправи, на министарском месту већ девети пут, те да је тако више пута учествовао у "купопродајним уговорима", на шта је реаговао шеф посланичке групе Љајићеве СДПС Милорад Мијатовић.
"Они желе да обучемо јелек, опанке, да узмемо фрулицу, да чувамо овце. Не, ми хоћемо електронско пословање и модерну Србију. Грађани су на изборима рекли шта мисле о нама. Она Србија за коју се залажу Двери, та Србија ће изгубити", уверен је Мијатовић.
На то је реаговао Миладин Шеварлић из посланичке групе Двери јер он, како је рекао, у парламент долази у опанцима.
"Опанци нису ретроградни, ретрогадне су многе друге ствари које слушамо и које су се дешавале у Скупштини", приметио је Шеварлић.
Посланик Двери Драган Весовић замерио је председавајућем Владимиру Маринковић што није изрекао опомену Мијатовићу и поручио: "Осећам се увређеним. Нисам квазипатриота и квазитрадиционалиста, ја сам српски националиста. Нисам никад никога вређао, не дозвољам да ми се каже да сам турборелигиозан", рекао је Весовић на шта му је Маринковић, који је претходно рекао да је толерантан и да сваки посланик треба да изрази свој политички став у парламенту, одговорио - да Мијатовићево излагање није схватио као увредљиво.
А посланик Народне сељачке странке Маријан Ристичевић, који је Обрадовића назвао "Каменко Дверић Купусић", закључио је овај део расправе запажањем да постоје радни и парадни опанак. "Мој опанак је радни, а Шеварлић има парадне", рекао је Ристичевић, након чега су се посалници вратили расправи о законским предлозима.
Прочитајте ОВДЕ зашто је Милан Стаматовић рекао Александру Вучићу да ће проћи као Милошевић?
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А овако је Бошко Обрадовић унео камен у Скупштину.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА