Најновије

ПРОВОКАЦИЈЕ СЕ ЗАВРШАВАЈУ ОВДЕ: Руска авијација пронашла пут терориста и спремна је да пуца у америчку базу у Сирији!?

Подршка САД-а терористичким фракцијама у Сирији је главна препрека борби против тероризма у ратом растргнутој земљи, рекао је данас представник руског Министарства одбране Игор Конашенков.

Игор Конашенков (Фото: РИА новости, Правда)

- Главна препрека елиминацији Исламске државе у Сирији није војна моћ терориста, већ подршка наших америчких колега, нагласио је данас Конашенков и додао да је низ напада Исламске државе на сиријске снаге покренут управо са територија на којима је распоређена војна мисија Сједињених Држава. Према његовим речима, група од 300 милитаната ИД-а напустила је град Рубкан 28. септембра и упутила се према граду Карјатаину у покрајини Хомс. Они су заобишли скривене положаје Сиријске арапске армије (САА) користећи путање које су могле бити установљене само након опсежне извиђачке мисије из ваздуха, за које терористи немају капацитета и напали сиријске положаје.
Истога дана, друга група терориста извела је велики број напада на САА дуж пута Палмира-Деир Ез Зор. - Само једна ствар повезује наведене нападе - сви су покренути из зоне од 50 километара око насеља Ал Танф на сиријско-јорданској граници, и то са тачака на којима се налазе припадници америчке војне мисије, прецизирао је Конашенков. Конашенков је рекао и да је Министарство одбране издало и званично упозорење Сједињеним Државама да ће одвратити сваки наредни напад који буде покренут са територије под контролом америчких снага.
Током протеклог месеца, Министарство одбране Русије објавило је низ фотографија које приказују сарадњу америчких и курдских снага са ИД-ом на истоку Сирије. Више о томе погледајте ОВДЕ.   Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте нека од дејстава руског ваздухопловства у Суруји у претходних месец дана:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА