Најновије

КРАЉЕВСКИ ДОЧЕК И ПОВЕРЉИВИ РАЗГОВОРИ: Путин по први пут угостио краља Саудијске Арабије (ФОТО/ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин назвао је добрим знаком посету краља Саудијске Арабије Салмана ибн Абдел Азиза ел Сауда Русији, изразивши уверење да ће она послужити као добра тачка у развоју односа двеју земаља.

Краљ Салман и Владимир Путин у Златној соби Кремља (Фото: kremlin.ru)

Након "садржајног, предметног и поверљивог" разговора у уском кругу, састанак је настављен у широком саставу. - Ово је првa посетa краља Саудијске Арабије Русији у историји наших односа. То је само по себи веома значајан догађај. Историја наших односа је велика, рекао је Путин уочи састанка са краљем. Руски лидер је подсетио да је 1926. године СССР био прва држава која је признала Краљевину коју је основао отац актуелног лидера. - Сада нам је веома пријатно да угостимо Ваше величанство. Уверен сам да ће ваша посета послужити као добар подстрек развоја наших међудржавних веза, нагласио је Путин.
C Королём Саудовской Аравии Сальманом Бен Абдель Азизом Аль Саудом.


Фото: kremlin.ru Краљ Саудијске Арабије је захвалио председнику Русије на гостопримству. - Срећни смо што се налазимо у пријатељској земљи, рекао је он. Након састанка у ужем кругу, председник Русије Владимир Путин и краљ Саудијске Арабије Салман ибн Абдул Азиз ел Сауд почели су преговоре у ширем саставу. Руски лидер је оценио разговор у уском кругу као "садржајан, предметан и поверљив".
Во время переговоров с Королём Саудовской Аравии Сальманом Бен Абдель Азизом Аль Саудом.


Фото: kremlin.ru Саудијски краљ је изјавио да ситуација у Сирији треба да буде решена политичким путем који би гарантовао безбедност и стабилност, као и очување територијалне целовитости земље. Сауд је позвао Путина да посети Ријад, што је руски лидер прихватио.
Король Саудовской Аравии Сальман Бен Абдель Азиз Аль Сауд.


Фото: kremlin.ru Да подсетимо, Доналд Трамп је за прву инострану дестинацију као председник САД одабрао управо Ријад, где је окупио широку арапску коалицију (плус Израел) за борбу против Ирана, који је, са друге стране, главни савезник Русије у решавању Сиријске кризе. Том приликом, такође, продао је и рекордну количину наоружања Саудијској Арабији. Владимир Путин приредио је саудијском краљу величанствен пријем у "Златној соби" Кремља: О Путиновом рату против тајних служби унутар Русије прочитатје ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА