Најновије

Аркан у поправном дому добио надимак за који мало ко зна!Ко би рекао да су га овако звали?

Жељка Ражнатовића сви знају по надимку Акран, али мало је познато да су га и овако звали...

Аркан (Фото: Јутјуб)

Наиме, како је објављено на страници Легенде деведесетих, Аркан је заводио ред у једном дому у Ваљеву, где су га звали Хибрид.
"Станко Стојковић из Лесковца рођен је као треће дете породице која је била у тешкој социјалној ситуацији. Након развода, сваки родитељ је узео по једно дете, а мали Станко је завршио у Дому за незбринуту децу.
Постао је проблематичан и завршио у поправном дому у Ваљеву. Тамо је ред заводио син пуковника, бахати високи младић кога су звали Хибрид.
Тај момак је звао Жељко Ражнатовић и постаће касније познат као Акран. Ипак, тада врло млад и бучан, наишао је да нервозног Станка Стојковића који је, због свађе око пакле цигарета претукао Ражнатовића пред свима.
Стојковић је познат као жестоки момак у свом крају, где се ова прича и даље препричава. Занимљив је податак да су управо за Стојковића, пре него што су отишли у Београд, диловали девизе Душан Спасојевић и Миле Луковић, вође Земунског клана", наводи се у опису фотографије.

Туча коју никад није опростио

Туча иза решетака Аркана са Исом Лером Џамбом је једина позната ситуација у којој је Ражнатовић прошао као бос по трњу. Џамба га је претукао и оставио ожиљак на лицу. Аркан му то никад није заборавио.
Исо Леро је прошао исту школу бокса као чувени Љуба Земунац. Иако висок једва 170 центиметара и тежак 70 килограма, био је неописиво снажан и срчан. Кажу да се нико није толико тукао по затворима као он, а такође је и добијао највише батина од чувара јер никад није хтео никоме да се покори.
У иностранству се дружио и радио са Гишком, а касније у Београду је постао велики Кнелетов пријатељ. Још се препричавају њихове догодовштине када су са својим екипама сви заједно летовали и доминирали у Будви '92. Џамба је био неприкосновени краљ Дорћола. Био је омиљени градски лик, дружио се са познатим глумцима и певачима. Писао је песме, многе од њих је отпевао његов брат од тетке, чувени Џеј.
Џамба је нестао без трага једне ноћи када су га испред Београђанке претукли момци из Аркановог обезбеђења. Њихов шеф Вукашин Вуле Гојак убијен је неколико година касније.
Ретко виђене слике из ратних дана Аркана и Легије у униформама можете погледати ОВДЕ.
 
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Арканов интервију из 1999. године
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА