Најновије

МЕСИЋ ПРЕТИ СРПСКОЈ ПРЕСЕЦАЊЕМ КОРИДОРА: Додик одговорио у свом стилу

Некадашњи председник Хрватске Стјепан Месић изјавио је да уколико би дошло до отцепљења Републике Српске а, председник Милорад Додик предузима све да би се то догодило, одмах треба пресећи коридор и то би, каже, било за пар сати готово.

Стјепан Месић (Фото: Јутјуб)

Месић је за Дневник Д рекао да је Додик на власт дошао као велики критичар Слободана Милошевића, а да је потом променио свој правац политичког деловања. "Ја мислим да он (Додик) искрено верује да БиХ може да се подели и да у том смислу он све предузима. Међутим њега ће време разуверити као и многе друге. БиХ је недељива и на овом простору та архитектура је до краја завршена, према томе сватко ко троши енергију и средства на неоствариве циљеве чини глупости", рекао је Месић и додао: "Када би неко отцепио део Босне и Херцеговине, да се ја питам, пресекао бих коридор и то би било за пар сати готово", рекао је Месић.  Додик у свом стилу Председник Републике Српске Милорад Додик поручиоје данас да је "умишљени миротворац Стјепан Месић опет обукао усташко одело које навлачи по потреби и само када треба да напада Србе и Републику Српску или држи усташке говоре по Аустралији". Додик је то рекао у одговору на Месићеву изјаву "да би одмах требало пресећи коридор кад би Република Српска покушала да се отцепи и да би то било готово за пар сати", преноси РТРС.
"Тај политичар, који је део прошлости у сваком смислу и који је већ дуги низ година остављен на сметлишту историје, у чијој глави очигледно влада олуја, би поново да ратује и пресеца коридоре и призива НАТО", рекао је Додик. Према речима Додика, пошто се БиХ и у међународним политичким круговима све више спомиње "као њен пропали експеримент", српски народ, који изнад свега цени слободу, једноставно не сме да допусти да доживи потоп у пропалој заједници. "Зато и мислим да је при таквом стању ствари рационалан дијалог о могућем мирном разлазу најбоље решење за све у БиХ", рекао је пДодик. Он је констатовао да заговорнике ратне опције, попут "једног од гробара бивше ?угославије - Месића", на сву срећу нико ништа и не пита, нити било ко држи до његовог мишљења. "А што се тиче Месићевог истомишљеника Валентина Инцка и његових снова, поручујем му да иде у своју земљу и тамо сања, јер не знам шта ће више овде", закључио је Додик. Да видите нове скандале у Народној скупштини, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг Бонус видео: Додик против Месића (компилација)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА