Најновије

ПЉУШТЕ ОПОМЕНЕ: И данас драматично у Скупштини Србије, посланици тврде да је Маја Гојговић неспособна да преседава

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић данас је на почетку седнице изрекла опомену посланицима Двери Бошку Обрадовићу и Ивану Костићу.

Скупштина (Фото: Синхуа)

Након утврђивања кворума за рад, они су се јавили по Пословнику, али је Маја Гојковић већ дала реч посланику СНП Јовану Палалићу.
Председница је додала да се Обрадовић и Костић нису пријавили да су присутни у електронском систему, а потом изрекла опомене након њиховог инсистирања да говоре по повреди Пословника.
Костић је покушао да приђе столу Маје Гојковић, али она му је рекла да не може да приђе преседавајућем, јер за то нема дозволу.
- Молим за стрепљење за посланичку групу Двери, која је овде дошла да опет направи хаос - рекла је она.
Након обраћања Палалића, Костић се поново јавио по Пословнику, добио реч и рекао да је јуче без разлога са седнице искључен Срђан Ного.
- Не водите седницу како треба. Од Скупштине сте направили циркус - рекао је Костић.
Маја Гојковић је после тога рекла да износи неистине о јучерашњем догађају и да је његово излагање "класична злоупотреба Пословника".
Након тога, реч је добио посланик СРС Милорад Мирчић и седница је настављена обједињеном начелном расправом о четири закона - Предлогу закона о оснивању Националне академије за јавну управу, Предлог закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању, предлоге измена Закона о државним службеницима и Закона о информационој безбедности.
Седница је јуче прекинута после искључења са седнице посланика Двери Срђана Нога.
Ного, пошто му је јуче изречена мера искључења са седнице, није хтео да изађе из сале, сматрајући да је повређено његово право и да је владајућа већина хтела да га спречи да говори о спрези врха власти и криминала. Након најновијих инцидената Бошко Обрадовић је изјавио да "Маја Гојговић није у стању да води скупштину". Шта сада ради Љубиша Прелетавчевић Бели погледајте ОВДЕ. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кондференција за штампу Двери поводом инцидентата у Скупштини.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА