Најновије

ПОБЕДА НАС ВОДИ НА МУНДИЈАЛ: Орлови вечерас играју најважнији меч ове године

Фудбалери Србије вечерас од 20,45 часова играју меч деветог кола квалификација за СП у Русији, против селекције Аустрије у Бечу. Евентуалном победом "орлови" би дефинитивно обезбедили пласман на Мундијал.

Орлови храбро у победу (Фото: Јутјуб)

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин и капитен Бранислав Ивановић поручили су да су дошли у Беч да победе Аустрију и обезбеде директан пласман на Мундијал у Русији, али да су свесни да је пред екипом изузетно тежак задатак. "Као и обично дошли смо да победимо јер су нам бодови потребни за пласман на Мундијал. Знам да је то лакше рећи него урадити, поготово јер је ривал веома квалитетан и на старту квалификација мислио сам да је Аустрија први фаворит у групи. "Знам да ће бити тешко, упркос кадровским проблемима домаћина, али верујем мојим момцима и знам да ће одиграти одлично кад то треба", рекао је Муслин на конференцији за медије и позвао навијаче Србије, којих ће бити у великом броју, да навијају спортски, да буде лепа и коректна утакмица и нека бољи победи. Капитен Ивановић рекао је да нема много тога да дода на селекторове речи. "Што се мене и екипе тиче физички смо спремни, имамо пар проблемчића, али играчи који изађу на терен биће 100 посто мотивисани и једва чекамо да утакмица почне", истакао је Ивановић и додао да без обзира која тројица штопера буду у задњој линији да ће све бити у најбољем реду. Муслин је поновио да проблеми Аустријанаца могу да буду мач са две оштрице. "То са једне стране може да буде предност јер играчи који добију сансу имаће много мотива да се докажу. Не рачунамо на ослабљеност Шпаније, већ на наш квалитет", навео је Муслин и открио да ће одлуку о наступу Филипа Костића донети после тренинга.

Утакмица високог ризика

Аустријске власти вечерашњу утакмицу између репрезентација Аустрије и Србије у Бечу уврстиле су у сусрет високог ризика. Више стотина полицајаца бринуће о реду и миру у и око стадиона "Ернст Хапел". Представници Фудбалског савеза Аустрије и полиције истичу да ће вечерашња утакмица бити за српски тим као да игра на домаћем терену, јер се очекује да ће је подржавати више од 40.000 навијача српског порекла. Полиција указује да, пошто велики број Срба у Аустрији има аустријски пасош, није било могуће раздвојити све навијаче два тима, па ће се посебна пажња посветити безбедности на стадиону. Велики број Срба који имају аустријско држављанство, након што су све карте за српске секторе брзо "плануле", наћи ће се у аустријском сектору. Најављено је, пошто се ради о сусрету високог ризика, да ће безбедносне снаге појачати претрес навијача приликом уласка у стадион. Полиција је у приправности у више делова града, посебно у 16-округу, то јест улици Отакрингерштрасе, где се налази много угоститељских објеката чији су власници и гости пореклом са простора бивше Југославије. У тој улици је у прошлости често слављена победа српске, турске или хрватске репрезентације, а понекад је долазило и до окршаја припадника тих народа.

Навијачи: Кључна утакмица, подршка без клупских обележја

Српски навијачи из Аустрије позвали су да трибине стадиона у Бечу буду испуњене српским обележјима, а не клупским, поруком да великом подршком помогну екипи Слабољуба Муслина да избори пласман на Светско првенство. "Помаже бог Срби. У Бечу се спрема спектакл. Пласман на СП се овде може осигурати. На корак смо од шампионата! Потребно је победити Аустрију! Ту се и ТИ питаш! ТИ имаш кључну улогу на овој утакмици. Од тебе тражимо да гласне жице оставиш на трибини као што наши Орлови остављају срце на терену! Тражимо да уредно пратиш навијање! Молим те да не облачиш клупска обележја него искључиво обележја Србије", наводи се у прогласу који се брзо проширио друштвеним мрежама. Даље се додаје "И ако Бог да, у Бечу ће се славити пласман на СП. Ово је Беч, ово је Србија". Да видите како су тројица српских навијача поразили 400 Енглеза, погледајте ОВДЕ. Извор: РТВ/Танјуг Бонус видео: Конференција за медије пред утакмицу са Аустријом

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА