Најновије

КРВОПРОЛИЋЕ НА ПОМОЛУ? Трамп: Само једна ствар ће успети; Ким: Наше нуклеарно оружје ће вас одвратити

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун изјавио је да нуклеарно оружје представља "моћно средство одвраћања" које гарантује суверенитет Северној Кореји, објавили су данас државни медији у тој земљи.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

У говору на седници Централног комитета владајуће Радничке партије у Кореји у суботу, дан пре него што је председник САД Доналд Трамп рекао да ће у односу са Пјонгјангом "деловати само једна ствар", Ким је, како преносе државни медији говорио о "компликованој међународној ситуацији".
Севернокорејско нуклеарно оружје је "моћно средство одваћања које снажно гарантује мир и безбедност на Корејском полуострву и Североисточно Азији", рекао је Ким поводом, како се наводи, "нуклеарних претњи америчких империјалиста".
Ким је оценио да је досадашња полиитка Пјонгјанг о паралелном развоју нуклеарног оружја и економије била "апсолутно исправна".
- Национална економија је оснажена ове године, упркос повећању санкција - рекао је Ким, преноси Ројтерс.
Конгрес партије обележиле су и персоналне промене од којих је једна именовање Ким Јо Џонг, сестре Ким Џонг Уна за резервног члана политбора.
Она се већ налази на америчкој листи санкција заједно са другим севернокорејским званичницима, а њено именовање у ово утицајно тело учвршћује улогу породице Ким у Северној Кореји, оцењују аналитичари.
Унапређени су и Ким Џонг Сик И Ри Пјонг Кол, двојица од тројице људи који стоје иза ракетног програма Пјонгјанга.
Севернокорејски шеф дипломатије Ри Јонг Хо, који је недавно у Генералној скупштини УН одржао снажан говор против Трампа називајући га "председником зла", такође је унапређен у члана политбироа са пуним правом гласа.
Прочитајте ОВДЕ зашто Америци прети грађански рат?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Осим атомском бомбом, чиме још Северна Кореја прети Америци?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА