Најновије

ОБРАДОВИЋ: Ударити у главу система власти! Вучићева диктатура почива на нашем ћутању!

Бошко Обрадовић, председник "Двери" у свом ауторском тексту објављује нову политичку идеју овог покрета, којом ће се, како каже "супротставити актуелној власти која нас све гази, понижава и краде без милости".

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Он поручује: "Ударити у главу система!" и додаје:
- Вучићева диктатура у Србији почива на нашем ћутању, страху и склањању. Први пут кад исправимо кичму, подигнемо глас и направимо опозициони покрет против власти видећемо да та страховлада има своје слабе тачке, да им се можемо супротставити и да их можемо скинути са власти.
Шта је глава Вучићевог система власти? Медијска пропаганда, криминално кумовско окружење Председника и скупштинска цензура. Жељко Митровић, Александар Вулин и Маја Гојковић. Двери су устале против управо ових режимских главешина и храбро се супротставили политичкој мафији. Како? каже Обрадовић.
"Двери" су покренуле петицију за забрану ријалити програма и укидање националне фреквенције ТВ ПИНК, партијској пропагандној телевизији СНС. Организовали су и протест испред зграде ТВ ПИНК у Београду, директно се како истиче "суочавајући са овим епицентром болесног система власти".
- Марија Јањушевић, народни посланик Двери који је покренуо ову кампању, искључена је са седнице Народне скупштине и неће моћи да учествује у њеном раду 20 радних дана, што практично значи да месецима њен глас неће моћи да се чује у парламенту. 
Обрадовић у свом ауторском тексту даље каже:
- Антикорупцијски тим Двери покренуо је највећу криминалну аферу у новијој политичкој историји Србије под називом „Двериликсˮ, која води директно до врха државе и самог председника Србије Александра Вучића. Објавили смо тајне аудио снимке које су забележиле српске безбедносне службе на којима су разговори чланова политичке мафије у Србији: корумпирани политичари, банкари, судије, тужиоци, полицајци и чланови нарко-картела. Срђан Ного, шеф Антикорупцијског тима Двери и заменик председника посланичке групе Двери у Народној скупштини, искључен је такође са скупштинског заседања када је поставио посланичко питање у вези са приватним прислушним центрима који су у власништву Жељка Митровића и Вучићевог кума Николе Петровића. С обзиром да је Срђан Ного и председник Градске организације Двери у Београду – то практично значи да до завршетка београдских избора неће моћи да говори у Народној скупштини.
Председник "Двери" сматра да је народни посланик Марија Јањушевић својом јавном одбраном Пословника о раду Народне скупштине не само одбранила част парламента, већ и разбила "накарадни систем" вођења Народне скупштине. 
- Како је то изгледало до сада? Председник Скупштине искључује микрофон опозицији, кажњава народне посланике опозиције и искључује их са седница, не дозвољава реплике и омогућава да министри не морају да долазе у парламент и одговарају за свој рад. За све то време Маја Гојковић као председавајући игра своју улогу невинашцета у режираној представи, користећи микрофон председавајућег да прича шта хоће о опозицији док опозиција нема нити једно право да одговори. Храбрим наступом Марије Јањушевић је тај систем власти у Народној скупштини разбијен. Маја Гојковић није могла успешно да глумата, сви кербери власти попут Александра Мартиновића, Владимира Орлића и Маријана Ристичевића су заћутали, чак ни уплашени министри нису добили реч, а председавајућа је била присиљена да други дан за редом прекине седницу. Тако смо показали да имамо став, да се не плашимо власти и да им нећемо дозволити да нас газе и понижавају, поручује он.
Само на овом једном скупштинском заседању народни посланици Двери добили су укупно 12 казни, а од 7 чланова посланичке групе 2 су искључена са седнице. 
Обрадовић каже да је све то резултат њиховог настојања да се поштује Пословник о раду и њихово право на слободу говора, али и да би се другима послала порука како ће проћи ако се супротставе.
- Маја Гојковић мора да поднесе оставку. Ако је уцењена због лоповлука у време када је била градоначелник Новог Сада - то не значи да може да ради шта хоће у Народној скупштини. Идеја власти је да искључи све народне посланике Двери из Скупштине, јер су Двери опозиција која их се не плаши и која неће одустати од борбе. Ми не одступамо. Мислили су да ће да нас уплаше кажњавањем и искључивањем са седница, а само су показали право лице и уверили нас да је побуна наша дужност! Видите ли страх у очима власти: први пут им се неко супротставио, први пут неко не дозвољава да нас понижавају, први пут се неко не повлачи, поручује председник "Двери".
- За само неколико дана прошли смо пут од физичког напада камењем и бакљама од стране криминалаца из СНС на Двери на Косову и Метохији (када су камере искључене), до покушаја да се Двери насилно ућуткају у Народној скупштини у директном преносу. Ова власт опстаје само захваљујући мраку у коме живимо: медијском, криминалном и парламентарном. Оног тренутка када осветлимо Србију – они ће пасти са власти.
Насилнички и криминализовани Вучићев режим не разуме молбе за парламентарну дебату, слободне медије и поштене изборе, већ само ударац у главу система! Морамо сви да схватимо да нема повлачења пред бахатом и лоповском влашћу. Газиће нас све редом док сe не побунимо и не покажемо зубе! Нема предаје - нема повлачења, док не вратимо државу народу, док не ослободимо медије, док избори не буду фер и поштени, док у Дому Народне скупштине не буде могао нормално да се чује глас опозиције. Док не сменимо ову власт! закључио је Обрадовић у свом обраћању.
Прочитајте ОВДЕ како су то "Двери" излуделе Мају Гојковић?
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Oбрадовић - Туку нас, истерују из скупштине и узимају реч, ово је срамота!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА