Најновије

Вучић одложио слање писма ЕУ поводом Каталоније, због...

Председник Александар Вучић каже да је текст писма за Европску унију поводом каталонског референдума готов, да га је он већ потписао, али да га премијерка неће сутра однети у Брисел.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Оно ће, на молбу Шпаније, бити достављено касније – како не би погоршало ситуацију у тој земљи.
Александар Вучић је објаснио на прес-конференцији да ће писмо, озбиљно и темељно, премијерка потписати после посете Бриселу, када добије сагласност владе.
Одлагање слања писма Европској унији не значи, међутим, да ће председник и влада одустати од инсистирања на одговорима које намерава да упути Европској унији, а пре свега - како Каталонија не може, а самопроглашена независност Косова и Метохије је могла да се прогласи легалном.
Вучић је, на прес конференцији коју је држао с европским комесаром за хуманитарна питања Христосом Стилијадесом, а упитан да ли су разговарали о Каталонији и европској перспективи Србије, рекао да је говорио о разговорима Београда и Приштине, те о томе колико је тешко да Србима објасни различите аршине које ЕУ примењује.
"Моја је дужност као председника да кажем на сваком месту како је тешко за српски народ да разуме различите аршине и принципе који се примењују кад је у питању Србија", рекао је Вучић.
Како је истакао, његова је дужност да то говори на сваком месту, али је додао и да је у том смилу захвалан и Стилијадесу, али и Могерини, јер "желе мир и помажу да га сачувамо кроз ужасно тешке разговоре с косовскометохијским Албанцима".
"То радимо да бисмо сачували наше људе и предвидели бољу будућност. Говорио сам о томе и зато што ту правде за Србе и Србију нема", приметио је председник.
Прочитајте ОВДЕ све детаље о писму и на колико адреса ће бити послато, као и какве ће последице оставити?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о захлађењу односа са Хрватском, као и другим горућим темама.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА