Најновије

1500 терориста ушло у Сирију из Ирака, а онда су их дочекали војници САА и руска авијација

Сиријска арапска армија приводи крају - заједно са руском авијацијом - уништавање велике око 1.500 припадника Исламске државе источно од града Деир-ез-Зора.

Илустрација (Фото: Правда/Јутјуб)

Реч је о три одреда који су у Сирију упали са територије Ирака, а портпарол Министарства одбране РФ, генерал Игор Конашенков, тим поводом је разјаснио: „Та групација је већ опкољена. Почело је њено уништавање“. Сиријске демократске снаге које чине Курди и САА настављају трку за освајање теритрије источно од Еуфрата, а обе стране се међусобно оптужују за повремене нападе.

Са друге стране ИД је наставила офанзиву на град Сукна, источно од Палмире, и наводно уништила два тенка САА и ликвидирала 27 војника. У петак на истом делу фронта САА је претрпела жестоке губитке а више о томе можете видети ОВДЕ.

САА је предходно саопштила да је повратила све позиције јужно од сукне и око Ал Хали нафтних поља. Међутим, ИД је убрзо покренула нови напад а борбе се и даље воде. Шта Руси кажу о губицима које су нанели терористима погледајте ОВДЕ. Извор: Правда/Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски мост на Еуфрату.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА