Најновије

Додик: Природно је да Бањалука и Београд једном буду у једној држави (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да верује да ће Београд и Бањалука у будућности једном бити у једној држави и да је то природно, фер и поштено.

Милорад Додик (Фото: РИА Новости)

"Наравно да су околности данас другачије и да не могу да буду подлога ономе што ја кажем. Али, извините, мени нико не може да забрани да верујем, да маштам, да имам идеал. То ми неће узети. А ја верујем", рекао је Додик за "Спутњик".  Он је навео да не зна да ли ће се то догодити за његово време, док је жив, или после њега, али да је несумњиво да мора да се догоди.  "Зато и постоје Република Српска и Србија и зато ће сасвим природно бити једног дана и другима око нас који су против тога, да схвате да је то наше природно право, право нације овог народа и ове две државе, Српске и Србије, да имају право на то", истакао је Додик.  Одговарајући на питање да ли му је жао што није отишао на инаугурацију америчког председника Доналда Трампа, Додик је рекао да би волeо да је присуствовао, али да су се потрудили неки људи из бивше администрације да то спрече и то је, како је рекао, њихов највећи успех.  "Верујем да ће та забрана бити прошлост, јер није ни била на реалним основама", навео је Додик. 
Говорећи о режисеру Емиру Кустурици, Додик је рекао да је он човек који је посвећен ономе што ради и да је добар припадник српског народа, да брине о њему и има повећану емоцију за судбину и историју свог народа.  Што се тиче посећивања културних манифестација, Додик је рекао да појава политичара на тим скуповима увек изазива контроверзе и да културу не треба злоупотребљавати у том смислу, него је препустити људима који се тиме баве.  Додик је навео да би, да није политичар, можда могао да се искаже као стручњак у кошарци. 
На питање да ли би са председником Србије Александром Вучићем одиграо "један на један" у баскету, Додик је рекао да је било неких идеја и да ту није важна победа, али да он има већ 58 година и да то више није тако једноставно. Извор: Срна/rs.sputniknews.com 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА