Најновије

ВУЧИЋ: Не вршим притиске на Додика!

Председник Србије Александара Вучић поновио је да Србија поштује интегритет свих земаља у региону и интегритет Босне и Херцеговине, и веома воли Републику Српску.

Вучић и Додик (Фото: Јутјуб)

Упитан да ли је под неким притисцима странаца да утиче на председника РС Милорада Додика и да ли дели његово мишљење да ће Србија и РС бити једно, Александар Вучић је рекао да он никад не врши притиске ни на кога.
"Никад не вршим притиске ни на кога, ваљда зато што сам неретко био изложен различитим притисцима. Србија поштује интегритет свих земаља у региону, поштује интегритет БиХ и веома воли Републику Српску", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Лакташима након отварања деонице ауто-пута до Друговића.
Посета турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Србији изузетно је значајна и очекујем да се односи између две земље, пре свега економски, развијају у добром смеру, рекао је председник Србије.
Изузетно је важно, додао је, што ћемо моћи да извозимо 5.000 тона говеђег меса без царине у Турску.
"Царине на то и на извоз сунцокретовог уља су углавном износиле између 50 и 120 досто. Зато је то од великог значаја и наставићемо да развијамо ту сарадњу", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара шта очекује од посете Ердогана, који у Србију долази 10. октобра.
Напоменуо је да је важно да имамо и политичку стабилност у односима са Турском, те подсетио да сутра у дводневну посету Србији долази председник Грчке Прокопис Павлопулос, а да он дан након тога путује на састанак с премијерима Бугарске, Румуније и Грчке.
"Гледамо да у региону одржимо што је могуће ближе односе. Не можете увек да будете одговорни за оно што се збива око вас и не знам шта да кажем на то када нас неко осуђује зато што се супротстављамо томе да су Срби били агресори, а ваљда би требало да заборавимо Јасеновац, Јадовно, Пребиловце... Некоме је ваљда све дозвољено, а некоме ништа", приметио је Вучић.
Прочитајте ОВДЕ зашто Милорад Додик каже да је природно да Бањалука и Београд једном буду у једној држави?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и Додик у Д. Градини - Без спознаје прошлости, нема будућности.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА