Најновије

ЕРДОГАН ВИДИ ПОТЕНЦИЈАЛ У СРБИЈИ: Квалитетна радна снага је најважнија за инвестиције (ВИДЕО)

Србија је кључна земља за Балкан, а председник Вучић велика прилика за регион, рекао је данас председник Турске Реџеп Тајип Ердоган на Пословном форуму Србија-Турска.

Ердоган у Србији (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Ердоган је, обраћајући се учесницима форума, истакао да и државници и пословни свет морају радити на стварању добре атмосфере. - (Александар) Вучић је велика прилика за цео регион управо због ствари попут просперитета мира и заједничког саживота у региону, рекао је Ердоган. Он је истакао да ће његова посета и долазак преко 700 људи из пословног света Турске бити прекретница у развоју односа две земље, које, додао је, имају блиске историске и културне везе. - Као премијер сам пре седам година боравио у Србији, а данас као председник изражавам задовољство што сам у посети и желим да захвалим пријатељу Вучићу пред свима вама, у своје име и у име делегације и свих гостију, рекао је Ердоган. Према његовим речима, билатерални односи континуирано расту, а приметио је и да је Србија у претходном периоду направила одређене економске реформе, које, како каже, Турска подржава. Турски пословни свет је све више заинтресован за Србију. Квалитетна радна снага је јако битна за нова улагања и остваривање конструктивних пројеката. Овом прилком желим да се председнику захвалим на помоћи и подстреку који даје бизнсименима из Турске, рекао је Ердоган. Он је истакао да је циљ да се до краја године године спољнотрогивнска размена повећа на 1,2 млиијарде долара, а изнео је и податак да 8.000 људи у Србији ради у турским компанијама.

Нећу примити одлазећег амбасадора САД

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да неће примити америчког амбасадора Џона Баса у опроштајну посету на крају дипломатске мисије у Анкари, уз констатацију да су САД одговорне и направиле проблем око суспензија издавања виза. Он је, на конференцији за новинаре рекао да су САД, а не Турска, направиле проблем и да није Турска та која је започела обуставу издавања виза. Према његовим речима, амерички званичници нису контактирали министра спољних послова Турске, а одлука коју је Анкара донела је само реципрочна одлуци САД. Како је Вучић оценио данашњи састанак са Ердоганом, прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА