Најновије

СЕЛАКОВИЋ: Не желимо да угрозимо добре односе са Шпанијом!

БЕОГРАД - Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић изјавио је данас да је Србија одложила слања писма Европској комисији, поводом реакције на референдум у Каталонији, јер не жели да угрози добре односе са Шпанијом.

Никола Селаковић (фото: Јутјуб принтскрин)

"Краљевина Шпанија је велики пријатељ Србији. Она је то доказала у најтежим моментима. Србија неће да угрози те односе. Из тог разлога дошло до одлагања писма. Оно цће бити благовремено прослеђено када будемо проценили и када будемо имали разумевање наших пријатеља за то", рекао је Селаковић за РТС. 
Подсетио је да се Србија припрема за почетак унутрашњег дијалога о КиМ и да ће почети панелима професора права и политичких наука.

Селаковић: Ердоганова посета веома значајна

Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић изјавио је данас да споразуми који ће бити потписани током посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана доносе велику корист за српску привреду, али ће и продубити односе две земље.
"Низ споразума који ће бити закључени доносе велике бенефиције, велика корист за српску привреду - од споразума који се тичу извоза говеђег меса, сунцокретовог уља. Биће још низ споразума о сарадњи који ће продубити сарадњу две земље", рекао је Селаковић за РТС.
Он је додао да са Ердоганом долази и 185 јаких привредника који су улагали у Крупањ, Владичин Хан, Житорађу, односно у оне крајеве Србије где ниједна западна компанија није хтела.
Како каже значај посете Ердогана је велики јер показује "да је Србија постала политички зрела земља, која разговара и са онима са којима се не слаже у свему и са којима не дели исте позиције већ тражи заједничке додирне тачке".
"Тако је то и са Турском која је незаобилан војни, политички, привредни фактор у овом делу Европе. Има широку сферу утицаја, присутна је кроз те утицаје и на простору наше земље", појаснио је он.
Упитан да прокоментарише то што су добри односи Србије и Турске са Москвом изазвали негодовање Запада, Селаковић је одговорио да је Србија мала земља да би се бавила политиком великих сила и мешала у њихове сукобе.
"Занима нас напредак наше економије, модернизација војске, јачање мира и стабилности . Трудимо се да у сардњи са сваком страном света која иде према нама испруженом руком остваримо бољу позицију за нашу државу", закључио је он.
Где је Србија заказала? Орић годинама шетао по Београду, имао љубавне састанке. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Никола Селаковић о донацији Линде Вонг
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА