Најновије

СПО: Слободан Милошевић је масовни убица

Након предлога који је изнео Ивица Дачић, да се Слободану Милошевићу подигне споменик у Београду, критике опозиционих странака се нижу једна за другом.

Милошевић (Фото: Јутјуб)

Огласила се, наиме, Лига социјалдемократа Војводине, чији лидер је Ненад Чанак и оценила да је изјава председника СПС да би Слободану Милошевићу требало подићи споменик у Београду,само "наставак грубих провокација и увреда грађана".
У саопштењу које је потписао потпредседник ЛСВ Александар Јовановић, наводи се да управо грађани "себи не дозвољавају да забораве страхоте и понижења" која су трпели у време владавине "тог диктатора".
- Место у Алеји заслужних грађана, које Дачић прижељкује за Милошевића, значило би несагледиву срамоту Србије пред собом и пред светом, али и неопростиву увреду за све оне који су својим делима заиста задужили ову земљу и друштво- пише у саопштењу.
Председник социјалиста раније се заузео за то да се Милошевићу подигне споменик у главном граду, што је подржао и министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин.
У саопштењу ЛСВ пише да великани који су сахрањени на Новом гробљу у Београду "не заслужују да се нађу у друштву човека који је земљу увео у ратове, беду, политичка убиства, паравојске, пљачку друштвене имовине, централизам и хиперинфлацију".
- Место под дрветом у свом дворишту је максимум који Милошевићу припада, а свако ко помисли другачије нека најпре обиђе споменик убијеном Ивану Стамболићу на Фрушкој Гори - поручио је Јовановић.
Он је подсетио на дугогодишњу иницијативу ЛСВ, којом су тражили да се у Србији након ратова деведесетих изврши лустрација.
- Да је у Србији било лустрације, Дачић и многи други данас би вероватно имали јасно уписано место у историји бешчашћа и никоме не би падало на памет ни да на глас размишља на тему Милошевићевог споменика- додао је ЛСВ.
Упозорили су да је тај предлог једнак као и "појављивање хашких осуђеника на одређеним јавним скуповима у присуству званичника Србије".
- То представља наставак рестаурације целокупног Милошевићевог апарата који се привремено склонио након 5. октобра 2000. године и покушај амнестије те политике - поручио је Јовановић и додао да ЛСВ неће "ћутке гледати на све то".
Српски покрет обнове успротивио се данас предлогу СПС и Ивице Дачића да у Београду буде подигнут споменик Милошевићу.
- Предлог са места министра спољних послова Србије за подизање споменика серијском убици, због чијих су злочина и политике Србију били одбацили и Европа и цео демократски свет, антидржавно је деловање и минирање званичне проевропске политике Владе Србије. То би био споменик рату, државном тероризму, мржњи, злочинима широм убијене државе и отворено ругање свим жртвама и њиховим породицама- наводи се у саопштењу СПО.
Та странка је оценила да је Милошевић био кривац за распад СФРЈ и ратове деведесетих година, уништење српске привреде и друштвено и културно назадовање, губитак Косова, санкције и изолацију, као и убијање политичких противника, пре свега функционера и чланова СПО.
СПО је додао да је Милошевић правоснажним судским пресудама означен као налогодавац убиства бившег председника Србије Ивана Стамболића и убиства четири функционера СПО на Ибарској магистрали 2000. године.
Где је Србија заказала? Орић годинама шетао по Београду, имао љубавне састанке. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Не очекујем од ЕУ да каже да су погрешили признавањем КиМ
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА