Најновије

СЕВЕРНА КОРЕЈА ПОРУЧИЛА АМЕРИМА: Трамп је запалио искру рата и осветићемо се, али не речима!

Амерички председник Доналд Трамп "запалио је искру рата" са Северном Корејом и његову земљу снаћи ће огњена удар, изјавио је севернокорејски министар спољњих послова Ри Јонг Хоа.

Илустрација (Фото: Синхуа/ Родонг)

Напетост између Северне Кореје и Сједињених Држава порасла је протеклих недеља због корејскога нуклеарног оружја и балистичких пројектила.
Северна Кореја испалила је неколико пројектила и потврдила да је извела тестирање хидрогенске бомбе напредујући према постизању циља стварања нуклеарног пројектила који може да достигне америчко копно.
Говорећи за руску државну новинску агенцију ТАСС, министар Ри Јонг Хо рекао је да нуклеарни програм гарантује мир и сигурност у регији те да се о њему не може расправљати.
"Трамп је својом ратоборном и безумном изјавом у Уједињеним нацијама запалио искру рата против нас" рекао је Јонг Хо и додао "Морамо да се осветимо и то огњеним ударима, а не речима".
"Готово смо досегли посљедњу точку путовања према коначном циљу - постићи стварну равнотежу снага са САД-ом", казао је сјевернокорејски министар.
"Готово смо досегли посљедњу точку путовања према коначном циљу - постићи стварну равнотежу снага са САД-ом", казао је сјевернокорејски министар.
"Наше је начелно стајалиште да никада нећемо пристати на преговоре у којима се преговара о нуклеарном оружју", додао је.
Ако Трамп упрска договор века, неминовно следи рат светских размера. Више о томе читајтеОВДЕ.
Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Северна Кореја - друга подморничка сила по броју подморница на свету
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА