Најновије

СМРТ "БЕЛЕ УДОВИЦЕ": Најпознатија џихадискиња убијена на сиријско-ирачкој граници (ФОТО/ ВИДЕО)

Сели Џоунс, британска џихадисткиња позната под надимком "Бела удовица", која је путем интернета врбовала људе за чланство у Исламској држави, убијена је у Сирији у нападу америчког дрона, заједно са својим 12.годишњим сином, наводи данас британски лист "Сан" (The Sun).

Сели Џоунс (Фото: Твитер)

Џонсоновој, која је пореклом из јужне Енглеске и примила је ислам, британска штампа дала је надимак "Бела удовица" након што је њен супруг Џунаид Хусеин, такође екстремиста Исламске државе, убијен у нападу дрона 2015, наводи Ројтерс.
Позивајући се на неименовани британски обавештајни извор, кога су о томе наводно обавестиле америчке колеге, "Сан" наводи да су Сели Џоунс и њен син убијени у јуну надомак сиријске границе са Ираком, у тренутку када је покушавала да победне из упоришта Исламске државе у Раки.
Амерички обавештајни званичници су, наводи британски лист, рекли да нису стопорцентно сигурни да је Џоунс убијена, јер није било начина да се са лица места узме узорак ДНК, али да верују да је она мртва.
Претпоставља се да је погинуо и њен син ЏоЏо, мада се није знало да је он са њом у време када је изведен напад дроном и није био планирана мета, додаје "Сан".
Раније се за друге екстремисте Исламске државе тврдило да су мртви, али су се они након тога појављивали живи, напомиње британска агенција.
Сели Џоунс, која је пре него што је примила џихад била певачица у једном панк бенду, годинама је фасцинирала британску штампу.
Верује се да је она напустила свој дом у Четаму, у јужном округу Кенту, 2013. године, и отпутовала у Сирију где се удала за Хусеина кога је упознала на интернету.
Активно је врбовала нове чланове Исламске државе путем интернета, а понекад је на друштвеним мрежама објављивала пропагандне поруке, укључујући фотографију на којој, обучена као монахиња, држи пушку уперену у камеру.
Како сиријске ракете „Град“ уништавају положаје терориста погледајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сирија: Руска авијација убила 12 командта Џабат ал-Нусре
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА