Најновије

РУСИЈА ОТКРИВА: Американци пребацили још 1.000 тешко наоружаних терориста у Сирију!

Из две ирачке провинције, у којима се спроводи операција коалиције на челу са САД, границу Сирије је прешло више од хиљаду добро наоружаних терориста Исламске државе, саопштио је начелник Главне оперативне управе Генералштаба Војске Русије, генерал-пуковник Сергеј Рудској.

Исламска држава: паравојна јединица америчке војске (Илустрација: Правда)

- Из ирачких провинција Анбар и Најнава, у којима се спроводи операција снага међународне коалиције на челу са САД, сиријску границу у области Абу Камал прешло је више од хиљаду терориста с тенковима, вишецевним ракетним бацачима и артиљеријом, рекао је он. Како је навео Рудској, из зоне у области насеља Танф, које је под контролом САД, положаје владиних снага напало је још 450 терориста ИД-а. Према његовим речима, крајем септембра су вође ИД-а покушале да изведу масовну контраофанзиву унутар Сирије, у којој је учествовало око три хиљаде терориста. - Након одлучних дејстава владиних снага, уз подршку руске авијације, терористи нису успели да постигну своје циљеве. Контранапад ИД-а је прекинут, а његове главне снаге су уништене, навео је Рудској.  Да пидсетимо, Русија је у другој половини септембра објавила сателитске фотографије које доказују сарадњу америчке војске и најозлоглашеније терористичке организације на планети:

Током октобра ликвидиран 31 терористичи вођа

Током октобра у Сирији је убијен 31 вођа терориста, рекао је Рудској и додао да је тешко рањен лидер Нусра фронта Абу Мухамед ел Џуљани, а да су ликвидирани начелник службе безбедности ове организације Ахмад ел Гизаи и његови команданти Хусем Махзум, Ахмад Халец Али ел Завави и други. Према његовим речима, територија коју контролишу терористи ИД-а за месец дана се смањила за 5.841 квадратних километара, а 142 насеља су ослобођена. Он је, такође, навео да је у протеклој седмици руска авијација погодила 993 циља ИД-а. Према његовим речима, шири се линија одбране на источној обали реке Еуфрат и успешно се развија офанзива у северном и јужном правцу. А зашто је Берлин запретио Амеруканцима да лако могу да стану на страну Кине и Русије, прочитајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Транспортна мула терориста: САА пронашла невероватну количину оружја и муниције у несрећним животињама:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА