Најновије

ТРАМП ПОКРЕЋЕ ЛАВИНУ: Вашингтон уводи тешке санкције Ирану! (ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп најавио је на данашњој конференцији за штампу да његова администрација неће ставити свој потпис на документ који потврђује да се Иран придржавао постигнутог "нуклеарног споразума" и затражио од Конгреса да постави нове услове овог споразума. Трамп је најавио и "тешке санкције" Ирану, које нису у вези са "нуклеарним споразумом".

Трампови авиони против иранских ракета (Илустрација: Правда)

- Што дуже игноришемо претњу, то она постаје већа опасност за нас, започео је Трамп своје обраћање. Он је рекао да је ревизија стратегије према режиму у Ирану, коју је наручио истог дана када је ступио на дужност председника завршена и да ће Вашингтон, у складу са новом доктрином, предузети већи број мера и одлучних потеза против те земље. - Данас објављујем да не можемо и нећемо ставити тај потпис, рекао је Трамп и додао да је "Иран починио бројне прекршаје" договора, упркос позитивној оцени коју је Међународна агенција за атомску енергију дала Техерану. (Трампово обраћање почиње на 1.10) Он је додао да очекује од Конгреса да смисли нову легислативу и измени договор на тај начин да се може обезбедити његово спровођење, као и да се у њега укључи ирански ракетни програм, али и избаци његово ограничено трајање.
- Уколико преговори пропадну, договор ће бити укинут, објаснио је амерички председник. Осим тога, Трамп је најавио и "жестоке санкције" против Ирана, које нису у вези са "нуклеарним споразмом". Санкције ће бити уведене против Револуционарне гарде Ирана, која чини главни део иранских оружаних снага, а коју Доналд Трамп терети за "подршку тероризму". - Ирански режим остаје водећи спонзор тероризма. Он помаже Ал Каиди, Талибану, Хезболаху и другим терористичким мрежама. Он израђује и размешта ракете противно међународним нормама, и то је претња и за нас и за наше савезнике, изјавио је Трамп. Интересантно је да руско Министарство одбране већ готово месец дана уназад износи необориве доказе да управо америчка војска потржава терористе, а у најновијем у низу руских извештаја тврди се да је америчка војска помогла пребацивање додатих 1.000 терорист Исламске државе у Сирију, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Иранске власти, као и Револуционарна гарда већ данима покушавају да одврате америчког председника управо од одлука које је данас објавио. У скалду са тим, стизале су и претње из Техерана, а докле је спремна да иде Револуционарна гарда у одговору Американцима, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Домет иранских ракетних сустема:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА