Најновије

ДАЧИЋ: Кад ми кажу "Ћути Ивице и певај", одговорим "певао сам и певаћу за добро Србије"

Министар спољних послова Ивица Дачић је рекао да га радује чињеница што је први потпредседник Владе која ће бити прва, од 2008, која ће календарску годину завршити с вишком у државној каси.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је, у ауторском тексту поводом 100 дана Владе Србије на чијем је челу Ана Брнабић, написао да је много тога урађено, да много тога и није, али да се кренуло с мртве тачке.
Навео је да нико није био поноснији од њега кад је стигла вест да Косово одустаје од захтева за чланство у Унеску. "Пао ми је камен са срца тежине Дечана и Зочишта, поново сам видео Грачаницу у пуном сјају, и знао да су наше светиње на Косову остале на сигурном и да их душмани нису узели. Много зноја смо пролили председник Вучић и ја како бисмо убедили наше пријатеље у свету зашто је опасно дозволити Пацолију, Харадинају и Тачију да уђу у Унеско". Истакао је да су неке чланице који су прошлог пута гласале "за", убедили да овај пут гласају "против".
Дачић је написао да очекује да ће за две године Приштина поновити захтев за чланство, а да Србија до тада мора бити спремнија него икада.
Оценио је да је углед Србије из дана у дан све јачи: "Свуда смо радо виђени, никога више не лажемо... Знам ја да ће многи сада рећи: "Ћути, Ивице, и певај", али поручио бих тим душебрижницима, да ћу за Србију све учинити. Да, певао сам, и певаћу. Певао сам Меркеловој, Сергеју Лаврову, Ештоновој, Рами, Ердогану и Путину, и Трампу ћу, ако треба, не стидим се тога. Дипломатија и дипломатске победе некад се остварују песмом, шармом, добром шалом, а не само ултиматумима, реципроцитетом и силом. Србија није у позицији да се буса у груди, видели смо шта нам је то бусање деценијама уназад донело."
Каже да скупштина, како је посланике назвао "актери на друштвеним мрежама, кибицери са балкона", да су сви главни критичари: "А када треба нешто заиста да се уради за земљу, остајемо Вучић и ја, ко Пашић и Пачу. Било како било, настављамо даље, критичари нека раде свој посао, а иза нас остаће резултати".
Дачић је написао да види да многи данас причају да ће Косово да добије столицу у УН, али додаје да су то приче по принципу "пас лаје, ветар носи". "Замолићу свог пријатеља Драгана Марковића Палму да им посуди ону дрвену хоклицу из Јагодине, да седну људи испред зграде УН у Њујорку, јер никада у њој фотељу добити неће".
Додао је да то што ће Влада Србије остварити вишак у каси ове године, први пут од 2008, јесте права и крупна ствар, и показатељ како се кабинет Ане Бранбић бори за бољи живот, пре свих наше деце.
"Због те деце, због њихових осмеха и опстанка у земљи, све радимо. Јер Србија је јача ако у њој има више дечјих осмеха, а не топова и цеви пушака. Србију бранимо рађањем, а не умирањем у рату", рекао је Дачић, истакавши да је свим министрима поручио да "смо ову нашу прелепу Србију само позајмили од наше деце и унука".
"Ми смо ти који им одређујемо будућност, и никако не смемо ништа да учинимо да им та будућност буде крвава", закључио је Дачић у ауторском тексту.
Прочитајте ОВДЕ какав то одважан предлог имају Вучић и Брнабићева а тиче се дијалога о Косову?
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Дачић певао Ердогану.

Бонус видео

Шта је све Дачић испричао Миломиру Марићу погледајте овде.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА