Најновије

НОВИ СУКОБ: Украјинци забранили размену нове руске новчанице, ево и зашто!

Реакција Кијева, како тумачи агенције, значи да Руси који путују у Украјину неће моћи да размене новчаницу од 200 рубаља за украјинску валуту хривну.

Руска рубља (Фото: Pixabay.com)

Украјина је саопштила да забрањује размену у мењачницама нове руске новчанице на којој су приказани симболи и мапа полуострва Крим.
Саопштење Кијева долази дан након што је Русија представила нову банкноту у апоену од 200 рубаља (3,50 долара) на којој је приказан поморски споменик подигнут у знак сећања на потопљење бродове у Севастопољу, а с друге стране је симбол остатака древног града Херсонеса, који су на полуострву основали грчки колонисти 528. године п.н.е., и који је под заштитом Унеска. 
На зеленој новчаници, коју је представила гувренерка руске централне банке Елвира Набиулина, такође је приказана мапа Крима. 
Народна банка Украјине (НБУ) је навела се забрана односи на све руске новчанице које на којима су приказане "мапе, симболи, зграде, споменици" и други објекти, који се, како каже, "налазе на украјинским територијама окупираним од Русије". 
Украјинска централна банка је додала да ће забрана ступити на снагу идућег уторка. 
Прочитајте ОВДЕ све о Ердогановој намери да производи с 400 са Русијом.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Након избијања украјинске кризе, запад је одговорност видио у Русији, те јој пре две године увео санкције. Као противмеру, Москва је забранила увоз неких западних пољопривредних производа.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА