Најновије

АУСТРИЈА КРИТИКУЈЕ ТРАМПА: Споразум са Ираном je важан за...

Аустријски канцелар Кристијан Керн и министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц оцењују, након претњи америчког председника Доналда Трампа да ће САД иступити из споразума о нуклеарном материјалу са Ираном, да је тај документ важан за стабилност на Блиском истоку.

Себастијан Курц (Фото: Синхуа)

- Сматрам да је сада важно да се на миру, на основу споразума, настави рад. Придржавање документа је до сада у суштини функционисало - рекао је Керн у изјави аустријској телевизији ОРФ.
Курц је подсетио да је споразум договорен у Бечу и да је добар.
- Ако га сада неко доводи у питање онда дестабилизује односе са Ираном и целим регионом. То не сматрам добрим - казао је он. Иначе у Аустрији се данас одржавају ванредни парламентарни избори и све указује на то да ће у односу на владајуће странке левог центра одличне резултате остварити конзервативне и партије крајње деснице. У Аустрији је регистровано око 6,4 милиона гласача. Социјалдемократска партија (СПО) канцелара Кристијана Керна и конзервативна Народна странка (ОВП) разменили су оптужбе за прљаву предизборну кампању. Коалициона Влада распала се у мају када је на чело ОВП дошао садашњи министар спољних послова Себастијан Курц. Према резултатима Анкета, Курц (31) је главни кандитат за победу на изборима захваљујући његовим плановима за смањење прилива имиграције и радника из сиромашнијих источноевропских држава. Његови ставови слични су опозиционој Партији Слободе (ФПО) на чијем је челу Ханс-Кристијан Штрахе. Резултати анкета говоре да ће се ФПО и СПО борити за друго место на изборима.
Прочитајте ОВДЕ зашто ће одвајањем Каталоније Европа бити уништена?
Извор: Танјуг/Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Курц: Захвалан Вучићу за водећу улогу у Србији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА