Најновије

НАПАД БОМБАМА БЛИЗАНЦИМА: Терористи разнели главну раскрсницу у престоници, 90 мртвих и 120 рањених, још извлаче лешеве (ВИДЕО)

Више од 90 људи погинуло је, а 120 је рањено кад је бомбаш самоубица детонирао аутомобиле-бомбе на раскрсници у сомалском граду Могадишу.

Maсакр (Фото: Јутјуб)

Полицијски службеник Мохамед Дахир рекао је да је много мртвих извучено из рушевина зграда оштећених у експлозији. Говорећи за државни радио, сомалски председник Мохамед Абдулахи Мохамед описао је напад као "националну трагедију" и јавно позвао на помоћ жртвама давањем крви. Мохамед је објавио тродневну жалост, а хиљаде људи је на улицама, на путу према болницама или у потрази за својим најмилијима. Реч је о бомбама тзв, близанцима односно два аутомобила са експлозивом на малој удаљености. Поједини медији јављају да се експлозив био у камионима, али још нема званичне потврде о каквој врсти возила се радило. Засад још ни једна група није преузела одговорност за напад, али сомалски министар унутрашњих послова Абдираман Јарисов рекао је да се веројатно ради о екстремистима Ал Шабаба. Та исламистичка група, повезана с терористичком мрежом Ал Каидом која тежи исламистичкој држави у Сомалији, често спроводи нападе у тој земљи. Како је коначно ослобођена престоница у Сирији погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА