Најновије

УДРУЖУЈУ СЕ НЕПРИЈАТЕЉИ АМЕРИКЕ: Северна Кореја позвала Иран у борбу против неправде!

Северна Кореја позива Иран да удруже напоре у борби против неправде САД, изјавио је данас шеф севернокорејске делегације на скупштини Интерпарламентарне уније у Санкт Петербургу Ан Тонг Чун, преноси Тасс.

Ким Џонг Ун (Фото: Родонг Синмун)

Наводи се да је заменик председавајућег Врховне народне скупштине Северне Кореје то казао током краћег састанка са председавајућим иранског парламента Алијем Лариџанијем, који је претходно у говору жестоко критиковао потезе САД, укључујући оне везане за нуклеарни споразум с Ираном који је амерички председник Доналд Трамп одбио да потврди. - Хвала Вам на говору. Био је то бриљантан говор. Ми имамо снажну вољу када су питању они који нас вређају, и ми и ви се боримо већ дуго времена. Хајде да се боримо заједно против неправде, за правду - поручио је Ан.

Јужна Кореја позвала Северну Кореју да настави преговоре

Председник јужнокорејског парламента Чунг Сје-кјун позвао је Северну Кореју да настави преговоре око свог нуклеарног и ракетног програма. Чунг је истакао да нуклеарни тестови које Северна Кореја изводи представљају претњу Корејском полуострву, известио је Интерфакс, пренео је Ројтерс. Председник јужнокоејског парламента Чунг Сје-кјун упутио је позив северној Кореји на конгресу 137. Скупштине Интерпарламентарне уније (ИПУ) у Санк Петербургу, коме присуствују и севрокорјекси парламентарци. Како је известио Тасс, позивајући се на изјаву неименованог члана делегације Северне Кореје, представници Северне Кореје не планирају да се састану са јужнокорејском делегацијом на маргинама ИПУ. Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је новинарима да се ни Путин није састао са члановима севернокрејске делегације на маргинама Скупштине ИПУ. Ипак, недавно је висока делегација Северне Кореје боравила у Москви, где су се на целодневном састанку сусрели са врхом руске дипломатије. Више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ЦЕЛА ЗЕМЉА НА НОГАМА: Овако изгледа војна вежба Северне Кореје:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА