Најновије

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЖИВОТА ПОД ИД: Полиција за морал "Хисбах" терорисала град четири године, ово је било забрањено (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија предходне недеље ослободилаје град Мајадин који је у руке Исламске државе пао у јулу 2013. године. Велики број становника побегао је из Мајадина пред налетом терориста, а они који су остали били су приннуђени на живот по шеријатским законима и сталну репресију терориста.

Мајадин (Фото: Јутјуб)

Становници Мајадина испричали су за руске медије да су одмах по уласку у град терористи запосели куће појединих становника које су им се допале, истерујући станаре из њих. Градом је непрестано патролирала полиција за морал Исламске државе која је називана "Хисбах". Они су контролисали да ли становништво живи по шеријатским правилима и пребијали и хапсили оне који крше та правила или нису лојални Исламској државе. Најчешћи разлози за хапшење су били ако неко обрије своју браду као и пушење цигарета. Ухапшени би били одвођени у затвор где би били пребијани и храњени поквареном храном, а тортура би трајала по неколико дана. 
Често су хапшени и људи са брадама јер би припадици "Хисбаха" проценили да оне нису баш по стандардима ИД.
Један од саговорника руске телевизије испричао је да  је био затворен и мучен јер је на улицу изашао у обичним панталонама уместо у традиционалној ношњи какву су носили припадници "Хисбаха". Током година окупације више стотина грађана је прошло тортуру а честа су била и бешања, обезглављивања, спаљивања и клања за оно што је морална полиција сматрала за озбиљније преступе. Тигрове снаге ослободиле су Мајадин док су у бежанији терористи оставили велики де свог наоружања и муниције која им није помогла да одбране своје упориште. O eскалацији у Ираку и напредовању Ирачана против Курда погледајте ОВДЕ. Извор: Rt.com/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кинеске ратне игре.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА