Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО/ ВИДЕО) УБИЈЕН НАЈОКОРЕЛИЈИ ЏИХАДИСТА ИД: Филипинци и Дутерте могу да одахну

Двојица последњих преживелих лидера смртоносне опсаде на југу Филипина, укључујући главног азијског терористу, убијени су у једној од последњих борби хиљада војника за повраћај последње области у граду Марави, које су држали милитанти Исламске државе, јавили су министар одбране и други званичници безбедности Филипина.

Омар Хајам Мауте (Фото: Твитер)

Четири званичника војске и полиције рекли су за "Асошијетед прес" ,да су Иснилон Хапилон, који је на листи међу најтраженијим терористима са листе ФБИ, као и Омар Хајам Мауте, убијени у оружаном нападу, а њихова тела су пронађена у понедељак у Маравију.
Званичници су говорили под условом анонимности, јер им није било дозвољено да јавно објављују најновија дешавања у Маравију. Секретар одбране Лоренцо касније је потврдио смрт терориста.
- Да, потврђујемо да су обојица мртви - рекао је Лоренцо, додајући да ће се тестирати ДНК на посмртним остацима двојице лидера ИД како би утрли пут за исплату огромних америчких и филипинских награда за ове две важне ликвидације главних терориста ИД.
Он је рекао да један од "најбољих" малезијских милитаната Махмуд бин Ахмад, који користи надимак Абу Хандзалах и блиски је сарадник Хапилона, није пронађен и био је међу преосталим терористима ког јурили да ухвате.
Ирачани заузели нафтна поља код Киркука, Курди довлаче снаге са свих фронтова. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Дејли мејл

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА