Најновије

ВАШИНГТОН ПОД ИСТРАГОМ: Лавров најавио званично испитивање повезаности Исламске државе и САД-а!

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров најавио је данас да ће Москва испитати то што су Сједињене Државе пустиле терористе у Сирији и Ираку.

Сергеј Лавров (Фото: mfa.ru, Правда)

Он је рекао да су Русија, САД и Јордан склопили договор о успостављању Зоне деескалације на југозападу Сирије. - Ово јебило важно достигнуће, иако не можемо са сигурношћу да тврдимо да ће потрајати. Уколико пратите новости које издаје Министарство одбране, вероватно сте приметили да велики број наоружаних милитаната излазе са територија које су под контролом САД-а у Сирији и Ираку и да они стварају велике проблеме Сиријској армији, објаснио је Лавров.
Према његовим речима, Москва сада истражује Вашингтон поводом тога што терористи успевају да побегну са територија под контролом САД-а. - Надам се да ово није намерно, додао је Лавров. Он је рекао и да постоји могућност да се Нусра фронт намерно одржава у животу као резервни план за свргавање легитимних сиријских власти, подсећајући да САД, до сада, није успео да испоштује договор о раздвајању "умерене опозиције" од терориста у Сирији. Више о извештају Руске војске о нападима терориста из околине америчке базе у Ал Танфу, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А овако се Руси боре против Исламске државе:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА