Најновије

СРПСКЕ СУДИЈЕ БОЈКОТОВАЛЕ ТАЧИЈА: Крах бриселског споразума

За данас најављено полагање заклетве 42 судија и 14 тужилаца, припадника српске заједнице на северу Косова, није одржано јер се они нису појавили у кабинету преседника самопроглашног Косова, Хашима Тачија.

Тачи (Илустрација: Правда)

Полагање заклетве значи спровођење Бриселског споразума у делу о правосуђу, а из Тачијевог кабинета је саопштено да се судије и тужиоци нису појавли зато што им је то, како се наводи, забранио Београд с намером да онемогући њихову интеграцију у правосудни систем самопроглашеног Косова. У саопштењу се наводи и да је укључивање судија и тужилаца из мањинских заједница на Косову једна од позитивних мера које Приштина предузима ради постизања пуне и ефективне равноправности између припадника заједница у свим областима живота, економска, друштвене, политичке и културне". Наводи се и да је недолазак српских судија и тужилаца на полагање заклетве још један, како се наводи, неуспех Европске уније као посредника.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, изјавио је данас да очекује да ће посао примене Споразума о правосуђу између Београда и Приштине бити завршен до петка. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Споразум између Београда и Приштине је капитулација
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА