Најновије

ИНТЕРПОЛ УПОЗОРАВА: Поражени џихадисти се враћају у БиХ!

Јирген Шток, генерални секретар “Интерпола“ изјавио је данас у Сарајеву да се, због повратка џихадиста и њиховог пораза у Ираку и Сирији мења међународна и безбедносна ситуација што захтева од свих да боље сарађују и размењују податке.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Он је на конференцији за новинаре, након данашњег састанка са Драганом Мектићем, министром безбедности БиХ и са директорима полицијских агенција у БиХ, рекао да су претње од међународног тероризма, организованог и сајбер криминала, веће него раније на међународном нивоу.
"Много су комплексне и ни једна земља није у ситуацији да се сама избори са тим претњама. Јединице за спровођење закона, полицијске агенције, због терористичких претњи и напада који се дешавају у свим деловима света, заиста су у ситуацији да треба користити успостављене мреже полицијских агенција. И из те перспективе желим да похвалим БиХ и централну улогу коју су полицијске снаге из ове земље имали у заједничким операцијама, посебно када је у питању илегална трговина ватреним оружјем“, рекао је Шток.
Он је истакао да су сви гранични прелази БиХ прикључени на Интерполов систем, што м омогућава приступ свим базама података.
Мектић је рекао да је са Штоком разговарао о проширењу сарадње између БиХ и “Интерпола“ и о потреби да БиХ упути свог официра у седиште ове организације.
"Упознао сам секретара шта су то кључни безбедносни изазови унутар БиХ и на неки начин сам позитивно изненађен како је Интерпол врло брзо реаговао у неким институцијама, посебно када је у питању борба против радикализма и тероризма", рекао је Мектић, пренеле су бањалучке Независне новине.
Упозорио је, каже, да ће се сада, након пораза ИД један број оних који су ратовали са ИД враћати у Европу, па и у БиХ. 
"И мислим да ћемо и на том плану добијати од Интерпола одређене анализе и податке“, рекао је Мектић.
Прочитајте ОВДЕ какав се то хаос догодио у парламенту РС?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најмање седамдесетеро деце из Босне и Херцеговине у протекле две године одвели су у Сирију њихови родитељи који су тамо отишли да се прикључе терористичким организацијама попут Исламске државе.

Бонус видео

Документарац BBC о Босни "колевки модерног џихада".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА