Најновије

КНЕЖЕВИЋ ОСУЂЕН НА ЗАТВОРСКУ КАЗНУ: ''Настављам борбу!''

Члан Председништва Демократског фронта и лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић осуђен је на седам месеци затвора јер је, према одлуци суда, 17. октобра 2015. физички насрнуо на полицајца Миљана Марковића испред Скупштине Црне Горе.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

Како преносе црногорски медији, пресуду је одмах након завршних речи изрекао судија подгоричког Основног суда Горан Ђуковић. Он је, образлажући пресуду, рекао да је Кнежевићу отежавајућа околност то што је посланик, а олакшавајућа што није раније осуђиван. Уколико ова пресуда постане правоснажна, Кнежевић више неће моћи да буде посланик у Скупштини Црне Горе. Кнежевић се терети да је починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности, за које је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора. Он је раније у одбрани рекао да је поносан на све што је урадио тог дана, јер се само бранио од незаконитог понашања полиције. Полицајац, међутим, иако је раније признао да се смејао док га је Кнежевић гурао, тврдио је да се осећао угрожено том приликом. Додао је тада и да је Кнежевић насрнуо на њега, када је почело уклањање шатора, те да је наставио и поред упозорења да то не ради.

Одбрана ће уложити жалбу, Кнежевић поручује да наставља борбу

На пресуду Основног суда, којом је посланик Демократског фронта Милан Кнежевић осуђен на седам месеци затвора због физичког напада на полицајца Миљана Марковића, 17. октобра 2015 испред Скупштине, одбрана ће уложити жалбу, потврдила је за Антену М правни заступник Кнежевића, адвокат Андријана Разић. “Одбрана није очекивала овакву одлуку суда, нарочито не овако оштру кривичну санкцију, имајући у виду и да су у другим јавности пропраћеним случајевима починиоци коју су извршили и много тежа кривична дела били осуђене на условне осуде или на новчане казне затвора, тако да ћемо уложити жалбу на оваку пресуду, чим добијемо писани отправак”, казала је Разић. Ако пресуда постане правоснажна, Кнежевић више неће моћи да буде посланик. „Законска одредба каже да један од разлога да некоме престане посланичка функција јесте уколико тај неко буде осуђен на безусловну казну затвора, која је дужа од шест месеци”, објашњава Разић. „Пресуда од седам месеци затвора због тога што сам поружао ненасилан отпор због разбијања наших мирних демонстрација на Булевару Светог Петра Цетињског, најбоље показује ко су били налогодавци разбијања тих протеста, те да су они заправо издиктирали овом судији Ђуковићу овакву пресуду. Мене оваква пресуда не може поколебати. Ја ћу наставити своју политичку и правну борбу, не само у овом случају него и у случајевима који су познати већ црногорској јавности. Ако је неко мислио да ће оваквим пресудама уплашити Милана Кнежевића или Демократски фронт грдно су се преварили. Спреман сам све да издржим и негде сам раније рекао ничија није горела до зоре, доћи ће време да и ми некоме дувамо у свећу“, казао је лидер ДНП-а и члан Председништва ДФ-а Милан Кнежевић новинарима. Да видите какав хаос влада у парламенту РС, погледајте ОВДЕ. Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милан Кнежевић о НАТО пакту
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА