Најновије

Колинда позвала Путина у посету Хрватској и рекла му "Бићу Вам посредник..."

Руски челник Владимир Путин састао се с хрватском председницом Колиндом Грабар-Китаровић у државној резиденцији у Сочију, руском летовалишту на Црном мору. Двоје званичника разговарају о унапређењу билатералних односа.

Колинда Грабар Китаровић (Фото: Јутјуб)

Грабар-Китаровић је рекла да у овом тренутку између две земље постоји неколико отворених питања те изразила уверење да се о њима може разговарати у оквиру "отвореног дијалога међусобног поштовања".
Председница Хрватске позвала је Путина у званичну посету Хрватској.
Она је претходно у интервјуу за руску агенцију ТАСС казала да Хрватска може бити посредник у сарадњи Русије у ЕУ и НАТО.
"Верујем да Хрватска може постати посредник у сарадњи Русије, ЕУ и НАТО, организација чије смо ми чланице и чије заједничке вредности делимо и у њих чврсто верујемо. Ипак, немогуће је без Русије решавати многа питања на глобалној сцени и зато увек подржавам дијалог, чак и у било којем неслагању", рекла је она.
Након завршених разговора у Сочију, Грабар Китаровић с делегацијом одлази у Москву, где ће се сутра састати с руским премијером Дмитријем Медведевим. На Свеучилишту Плеханов биће јој уручен почасни докторат.
Прочитајте ОВДЕ како то Русија полако али сигурно руши америчко царство?
Извор: Н1 Хрватска

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Колинда извиждана у Пазину!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА