Најновије

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ПРОМОЦИЈУ МИГОВА: Одржана генерална проба приказа ''Слобода 2017''

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима, присуствовали су данас на батајничком аеродрому генералној проби приказа „Слобода 2017“.

Коначно ће их народ видети (Илустрација: Правда)

Након увежбавања секвенци приказа, летачког програма и наступа руске акро-групе „Стрижи“, министар Вулин и генерал Диковић обишли су постројене учеснике приказа, као и тактичко-технички збор средстава наоружања и војне опреме у саставу Војске Србије, саопштено је из Министарства одбране. Након успешно изведене генералне пробе, бригадни генерал Душко Жарковић, руководилац приказа „Слобода 2017“, истакао је да све припреме теку по плану.
"Све је спремно за приказ дела оперативних способности „Слобода 2017“ који ће на овом месту бити изведен у петак, 20. октобра, поводом обележавања ослобођења Београда у Другом светском рату. Данас смо присуствовали генералној проби и уверили се у спремност наших припадника за извођење тог приказа на коме ће учествовати више од 2.200 војника, 130 возила и 30 ваздухоплова", истакао је генерал Жарковић. На Приказу дела оперативних способности Војске Србије „СЛОБОДА 2017“, на батајничком аеродрому 20. октобра 2017. године са почетком у 12 часова, јавности ће први пут бити представљени нови авиони МиГ-29 и савремена опрема војника по концепту 1500, наводи се у саопштењу. Уз авијацију Војске Србије, у летачком делу приказа учествоваће и руске акро-група „Стрижи“, а статички део приказа биће посвећен новим производима Одбрамбене индустрије Србије. Да видите лет руске ракете изнад Дубаија, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулинова изјава поводом ''Слободе 2017''
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА