Најновије

РУСКА ВОЈСКА УШЛА У КОНОКО: Курди спремни на предају нафтних поља у Деир Ез Зору? (МАПА)

Руска војска ушла је у рафинерију нафте Коноко, која се налази поф контролом курдског СДФ-а на источној обали Еуфрата.

Руси у Сирији (Фото: ЈуТјуб)

Руске снаге које су ушле у нафтно постројење стациониране су у руској бази Хмејмим на супротном крају земље, али су у Коноко упућене као извидница у процесу помирења. 
Овакав развој договорен је на састанку који се пре неколико дана водио између сиријске, курдске и руске стране у сиријској енклави дубоко унутар територије на северу Сирије коју контролишу курдске организације - Камишлију. У сиријским и руским медијима већ су се појавиле шпекулације да су Курди, након катастрофалних резултата борбе Пешмерги са ирачким снагама у Ираку, "спустили лопту" и да су спремни да предају заузета нафтна и гасна поља у Деир Ез Зору Сиријцима, слутећи сличан сценарио и у Сирији.

Курдска гласила, са друге стране, не доносе преурањене закључке, али су, уз потврду да је руским војницима дозвољен улазак на нафтно поље Табија и рафинерију Коноко, додали да се преговори настављају и да је у том циљу у Камашли данас допутовао и један високи званичник Русије, не откривајући о коме се ради. Курди су Коноко преузели од Исламске државе пре три недеље, без много борбе: Најновији извештај и снимке борби САА против ИД у провинцији Хама, које непрестано трају већ готово два месеца, погледајте ОВДЕ
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА