Најновије

У славу генерала Исама: Вођени пркосом, Захрединови лавови муњевито надиру источном обалом Еуфрата (МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) синоћ је постигла нови напредак дуж источне обале реке Еуфрат, ослобађајући нове тачке близу села Ал-Хусеинија у провинцији Деир ез Зор.

САА у нападу (Фото: Правда)

Вођена од стране 4. дивизије и 5. легије, Сиријска арапска војска напредовала је из села Ал-Хусеинија према локалној фабрици папира и грађевинској зони у настојању да стигне до града Џунајна. Недуго након покретања напада, Сиријска арапска војска преузела је контролу над фабриком папира и грађевинском зоном, присиљавајући терористе Исламске државе да се повуку северно од индустријске зоне.

Џунајна је један од последњих градова под контролом Исламске државе северно од главног града провинције; када буде ослобођен, терористичке снаге ће скоро бити протеране из овог дела Деир ез Зора.

Да подсетимо, 18. октобра је погинуо прослављени сиријски генерал мајор Исам Захредин, када је његово војно возило налетело на мину током борби код Деир ез Зора. Његова погибија пробудила је осећања туге и још јачег националног поноса и дала сиријским борцима додатни ветар у леђа да једном за свагда униште и сатру терористе Исламске дежаве и Ал Каиде у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Призори из тек ослобођених делова града Деир Ез Зора:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА