Најновије

ВУЧИЋ ОДГОВАРА НА ПРОЗИВКЕ ЕУ: Скачу због 48 сати, а неки 1.643 дана не формирају ЗСО

Суштину Бриселског споразума више и не помињу и неће им пасти на памет ни после 2.000 дана да то спроведу у дело, поручио је Вучић.

Вучић (Фото: Синхуа)

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич изјавила је да ЕУ жали због одлагања примене Бриселског споразума о правосуђу, до чега је, како каже, дошло због захтева Београда. Претходно је председник Косова Хашим Тачи свалио сву кривицу на Београд и ЕУ јер је церемонија полагања заклетве судија и тужилаца на северу Косова прошла неуспешно.
Уследило је и оштар одговор председника Србије Александра Вучића, који је изјавио да су сви скочили због тога што спровођење споразума о правосуђу на Косову и Метохији касни непуних 48 сати док неки 1.643 дана нису спровели нити имају намеру да спроведу споразум о формирању Заједнице српских општина.
 - Два дана има како ми нешто нисмо применили и сви су, и из светске и из домаће јавности, скочили на нас као да се не знам шта догодило. Данас је 1.643. дан да основни, први споразум, такозвани Бриселски споразум није примењен у дело - рекао је јуче Вучић за ТВ Прва и наставио:
 - Замислите, када председник привремене управе на Косову Хашим Тачи позове представнике Квинте и почне да кука и плаче над својом судбином - крив Београд, крив Вучић што нису применили споразум о судијама. Није протекло ни 48 сати - рекао је председник и додао да су и Влада Србије и он као председник дали одобрење „да то може да иде“.
Како је рекао, било је неких унутрашњих ствари које су морале да се заврше и завршене су.
 - Као суштину Бриселског споразума више и не помињу и неће им пасти на памет ни после 2.000 дана да то спроведу у дело. Нити ће овима који су били гаранти тог споразума из ЕУ пасти на памет да кажу да су они криви, већ ће брже-боље изаћи са саопштењем да смо ми за ово криви. Важно је само да чувате народ и понос, тако да ништа страшно, пала мува на медведа - поручио је председник Србије.

Тачи кука код странаца

Иначе, Тачи се због недоласка српских судија на полагање заклетве одмах жалио дипломатама Квинте у Приштини. Тачи је неуспех свалио на Београд и ЕУ, за коју каже да је дорпинела тиме што судијама и тужиоцима није дозволила да присуствују церемонији полагања заклетве у Приштини.

Да видите шта је Колинда тражила у Москви, погледајте ОВДЕ

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић вређа труднице

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА