Најновије

АМЕРИКАНЦИ НАПАДАЈУ: Сиријска армија у повлачењу на јорданској граници! (МАПА)

Јединице Сиријске арапске армије (САА) повукле су се данас из гарнизона 204 у гарнизон 198 у близини границе са Јорданом, након ваздушних удара америчке авијације.

Американци нападају САА (Илустрација: Правда)

Према наводима неименованог сиријског официра који служи на том фронту, амерички авиони данас су извршили низак прелет преко конвоја САА у близини гарнизона и испалили ракетне мамце изнад њихових глава, након чега су испалили и већи број бојевих ракета на брисани простор у близини војног конвоја. Након тога, сиријске снаге започеле су повлачење према гарнизону 202, где их је дочекала салва ракета и артиљеријских граната са положаја на којима се налазе специјалне јединице америчке војске.

У том тренутку, према сведочењу неименованог официра, дошло је директно наређење да се јединица повуче према гарнизону 198, који је удаљен од америчке базе у Ал Танфу око 50 километара, а када су стигли до задате тачке, напади су престали. Сиријски официр је додао и да америчке беспилотне летелице непрекидно лете изнад позиција САА на сиријско-јорданској граници. База Ал Танф, за коју американци тврде да служи за борбу против Исламске државе, са свих страна је окружена сиријским снагама. Почетком месеца руско Министарство одбране оптужило је САД да из те базе покреће нападе Исламске државе на положаје САА, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе САА са проамеричким милитантима у близини Ал Танфа:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА