Најновије

"Рат са С.Корејом мало вероватан, али ако га буде..." (ВИДЕО)

Није вероватно да ће САД водити нуклеарни рат са Северном Корејом упркос недавној ескалацији тензија између америчког председника Доналда Трампа и режима Ким Џонг Уна, изјавио је бивши директор Централно обавештајне агенције (ЦИА) Дејвид Питреус.

Дејвид Питреус (Фото: Јутјуб)

"Забринут сам, али питање је колико. Мислим да рат није вероватан", рекао је Питреус у интервјуу за Еј-Би-Си њуз. Према његовим речима, оштрија реторика америчког председника према Северној Кореји, требало би да се сматра "комуникацијском стратегијом", чији је циљ да се притисне Кина да помогне у заустављању нуклеарног програма Ким Џонг Уна.
"Све то је комуникацијска стратегија којом се покушава да Кина схвати да је ова администрација у другачијој ситуацији него иједна друга претходна администрација", рекао је Питреус.
Истакао је да је дипломатија државног секретара Рекса Тилерсона фокусирана је на кинески утицај на севернокорејски режим.
Иако је Питреус истакао важност рада са Кином у спречавању војног сукоба са Северном Корејом, наглашава да су америчке службе спремне да се сукобе са севернокорејским снагама.
"Уколико постоји врста војног ангажмана, бићемо спремни најбоље што можемо. Али непотребно је речи да ће сваки могући сценарио бити ружан", рекао је Питреус.
Истовремено, коментарисао је и успех америчких снага у протеривању такозване Исламске државе из Раке у Сирији и навео да ће такви војни губици умањити способност терористичке групе да регрутује нове борце.
Светски сукоб почиње у Азији, а ни Балкан неће бити поштеђен. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Питреус: Трамп мора дати приоритет ИД над Асадом
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА